Po saulėtų dienų – nugriaudės perkūnija: kai kur sušils ir iki 30 laipsnių

2024 m. rugpjūčio 16 d. 05:35
Keletą ramių ir sausų dienų atnešęs anticiklonas šiandien šiek tiek pasislinks į rytus, per šalį eis mažai aktyvi frontinė sistema. Danguje padaugės kamuolinių debesų, daugiausia saulėtų valandų dar išliks rytiniuose rajonuose.
Daugiau nuotraukų (3)
Trumpalaikis lietus numatomas tik vietomis. Ten, kur debesų bus daugiau, pasigirs ir perkūnija. Vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas keis kryptį, vakarop jau daug kur pasisuks iš pietvakarių, vakarų. Dar laikysis vasariška temperatūra – oras spės įkaisti iki 25–30 laipsnių, šiek tiek gaiviau bus nebent pajūryje.
Šeštadienio naktį debesys sklaidysis, palyti gali tik kai kur. Vėjui nurimus žemesnėse vietose turėtų nusidriekti rūkas. Žemiausia temperatūra pasiskirstys nuo 12 iki 17 laipsnių. Šilčiau, apie 18–20 laipsnių, išsilaikys pajūryje.
Šeštadienio dieną slėgis dar truputį nukris. Vyraus nepastoviai debesuotas dangus. Trumpalaikio lietaus vėl neišvengsime. Jo bus truputį daugiau, tačiau tikrai ne visur. Neturėtų stebinti ir pasigirstanti perkūnija. Pietvakarių, vakarų vėjas išliks nestiprus. Temperatūra per daug nesikeis – oras daug kur sušils iki 24–29 laipsnių. Prie jūros ir šįkart turėtų būti gaiviau, apie 21–23 laipsnius.
Sekmadienio naktį debesuotumas sumažės, palis tik kai kuriose vietovėse. Vieną kitą kartą gali pasigirsti ir perkūnija. Vėjas išliks nestiprus, tad dalyje Lietuvos matomumas suprastės dėl rūko. Temperatūra kris iki 13–18 laipsnių.
Sekmadienio dieną iš pietų artinsis naujas ciklonas. Debesų danguje daugės, popietę kai kur prapliups vasariškas lietus, iki vakaro jis apsilankys didesnėje šalies dalyje. Vietomis pasigirs perkūnija. Aukščiausia temperatūra sieks 24–29, pietuose – ir 30–31 laipsnį.
Pirmadienį daugelyje rajonų numatomas trumpalaikis lietus, naktį lydimas ir perkūnijos. Dieną jau pūs stipresnis ir gaivesnis šiaurės vakarų vėjas. Naktis bus šilta, temperatūra nekris žemiau nei 14–19 laipsnių, o dieną vyraus 20–25 laipsnių šiluma.
Antradienį sustiprės anticiklonas. Debesų vėl bus nedaug, lietaus nenumatoma. Naktį oras vės iki 8–13 laipsnių, o dieną bus 19–24 laipsniai. Pagal dabartinius duomenis artėjant savaitės viduriui stiprės aukšto slėgio sritis. Lietaus nenumatoma. Šiaurės vakarų vėjas rims, o temperatūra naktį bus panaši kaip ir pirmadienį, dieną bus vienu kitu laipsniu šilčiau nei savaitės pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.