Vilniuje bus tikra pekla: UV indeksas pasieks aukščiausią lygį

2024 m. birželio 26 d. 17:05
Į Lietuvą atkeliavo kaitra. Sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis laukia sausi ir kasdien vis karštesni orai. Karščio pikas bus pasiektas penktadienį.
Daugiau nuotraukų (10)
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba perspėja, jog artimiausiomis dienomis UV indeksas bus aukštas, todėl reikėtų vengti ilgo buvimo Saulės atokaitoje (ypatingai tarp 11–16 val.) be kremo nuo saulės, akinių su UV filtru ir kepurėmis.
Ateinančiomis dienomis UV indeksas (ypač 13–14 val.) bus aukštas ir gali siekti ir net 9 balus. Kaip skelbia portalas Meteofor.lt, trečiadienį ir ketvirtadienį UV indeksas Vilniuje gali pasiekti 8 balus, o sekmadienį net 9 balus.
„Bent tarp 11–16 val. geriau būti šešėlyje. Reikėtų dėvėti šviesius ir orui laidžius marškinėlius, nepamiršti skrybėlės ar kepuraitės. Taip pat reikėtų teptis kremu (geriausia – SPF30 ir daugiau) nuo Saulės, kadangi saugus buvimo laikas 1–2 (šviesios) odos tipo lietuviams Saulėje siekia iki 15–30 min. (būnant be visų kremukų).
Ultravioletiniai spinduliai per ilgesnį laiką taip pat kenkia ir akims, todėl reikalingi Saulės akiniai su UVA ir UVB filtru. Čia jau reikėtų pabrėžti, kad dažnai pigūs (pvz. turgaviečių / Aliexpressų) akiniai būna tik tamsinti, bet be jokių apsauginių filtrų. Patikimus ir su visais UV filtrais geriausia įsigyti optikose“, – taip pat rašo ir „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.