Dalį Lietuvos vėl užklupo smarki audra: žmonės suskubo dalintis iškritusių ledukų nuotraukomis Meteorologai: ši diena – viena intensyviausių metuose

2024 m. birželio 2 d. 19:58
Lrytas.lt
Meteorologų teigimu, atsižvelgiant į perkūnijų intenstyvumą visoje šalyje, sekmadienis – viena aktyviausių metų dienų, o Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) skelbia, kad Alytuje per keletą valandų iškrito vienos birželio savaitės kritulių kiekis.
Daugiau nuotraukų (5)
„Panaši situacija fiksuota Birštone, Trakuose ir Kretingoje. Tuo tarpu Skuode – net 2 savaičių kritulių kiekio norma“, – pranešė LHMT.
„Perkūnijų skaičiumi šiandiena yra bene aktyviausia metų diena. Nusileidžia tik gegužės 25 dienai.
Šiandien daugiausia vasariškų audrų – vakariniuose ir pietiniuose rajonuose.
Pirmadienis bus ramesnis, didžiausia trumpo lietaus su perkūnija tikimybė bus Rytų Lietuvoje. Antradienį, tikriausiai, jau visa šalis išvengs lietaus“, – buvo rašoma „Facebook“ grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.
Užfiksuotais kadrais „Facebook“ grupėje „Orų entuziastai“ pasidalijo ir kiti interneto vartotojai. Smarkaus lietaus kliuvo Jonavos rajone, Alytuje, Radviliškyje ir kituose Lietuvos miestuose. 
O štai Vilniaus miesto ir rajono gyventojus pasitiko ne tik griaustinis, bet ir kruša. Žmonės suskubo dalintis užfiksuotais kadrais, juose – ir stambesni ledo gabalėliai.
krušaAudraLietus
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.