Vėjas ims rimti, bet pavojingų gūsių vienoje Lietuvos dalyje dar pasitaikys: praneša, kas laukia savaitgalį

2023 m. lapkričio 24 d. 05:55
Penktadienį ciklonas nuo Lietuvos pamažu ims trauktis, tačiau pateksime į vakarinę, šaltesnę jo dalį. Laikysis debesuotas su pragiedruliais dangus. Pragiedrėjimai nebus ilgai trunkantys, tad saulė dažniausiai pasirodys tik trumpam ir ne visur. Daugelyje rajonų vis dar numatomi trumpalaikiai krituliai.
Daugiau nuotraukų (7)
Dienos pradžioje daugiau dar kris šlapdriba, kurią palaipsniui į vakarą vis dažniau keis sniegas. Vėjas jau ims rimti, bet dar išliks stiprokas. Pavojingi, 15–18 m/sek. siekiantys gūsiai jau numatomi tik pajūryje.
Aukščiausia temperatūra šiandien pasieks 1–6 laipsnius šilumos, tačiau šilčiausia bus dienos pradžioje, o popietę temperatūra ims kristi, formuosis plikledis.
Šeštadienio naktį pavojingus orus nešęs žemo slėgio sūkurys trauksis, bet vis dar išliksime bendros žemo atmosferos slėgio sistemos sferoje. Dangus išliks debesuotas, su vietomis vis pasitaikančiais pragiedruliais. Labiau tie pragiedruliai tikėtini pietrytinėje pusėje.
Didesnėje šalies dalyje numatomi trumpalaikiai krituliai, kurie daugiau kris šalies šiaurės vakaruose. Daugiausia tai bus negausus sniegas. Pastovios krypties nerandantis vėjas jau rims, daug kur taps vos juntamas.
Temperatūra kris sparčiau ir sieks 1–6 laipsnius šalčio. Daugelyje šalies vietų kelius ir šaligatvius padengs plikledis, tad reikės būti atsargiems.
Šeštadienio dieną debesų danguje ir toliau netrūks, neilgai trunkantys pragiedrėjimai vėl apsilankys ne visuose regionuose. Didesnėje šalies dalyje sulauksime kritulių. Kaip ir naktį daugiausia turėtų kristi negausus sniegas. Besikeičiančios krypties vėjas nebus stiprus. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.
Sekmadienio naktį tarp tankių debesų retkarčiais sulauksime pragiedrulių. Didesnėje šalies dalyje numatomas negausus sniegas. Šiaurinių krypčių vėjas daugiausia bus menkai juntamas. Temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šalčio.
Sekmadienio dieną netrūks debesų, pragiedruliai bus reti. Didesnėje šalies dalyje numatomas sniegas, kuris kaip ir šeštadienį, turėtų daugiausia būti negausus. Pūs vidutinio stiprumo šiaurinių krypčių vėjas. Aukščiausia temperatūra daug kur išliks neigiama ir nekils daugiau 0–4 laipsnių šalčio. Nedidelė šiluma yra tikėtina nebent pajūryje.
sinoptikaiOraiOrų prognozė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.