Nesidžiaukime: orai vėl pabjurs

2017 m. vasario 18 d. 06:01
Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)
Atšilę orai, nestiprus vėjas, aukšto atmosferos slėgio laukas sudarė palankias sąlygas formuotis rūkui, kartais išsisklaidančiam tik dienai įpusėjus.
Daugiau nuotraukų (3)
Jam išnykus retkarčiais galėjome pasidžiaugti saulės spinduliais, pamažu ploninančiais sniego ir ledo laukus Rytų Lietuvoje.
Gerokai iškorijusio sniego ir ledo tirpimą netrukus paspartins pradedančios per šalį keliauti dažnos kritulių, daugiausia lietaus, kartais net gana intensyvaus, bangos, dėl stipraus vėjo didelis oro maišymasis ir teigiama paros temperatūra.
Dažnai besikeičiantys, drėgni, vėjuoti, nors ir ganėtinai šilti orai – trumpas, bet nedžiuginantis kitos savaitės orų apibūdinimas.
Per savaitę gali iškristi daugiau kritulių, nei vidutiniškai iškrinta per pusę mėnesio, o vidutinė paros temperatūra svyruos apie 1–3 laipsnius šilumos. Poledinės žūklės mėgėjams, matyt, teks padėti meškeres – lipti ant ledo darysis pavojinga.
Toks kitos savaitės orų scenarijus šiandien dar negalioja. Orus šiandien lems nuo Vakarų Europos išplitęs anticiklono šiaurės rytinis kraštas. Gausesnių kritulių tikimybė bus maža. Naktį buvusių nedidelių kritulių likučiai dienos pradžioje tikėtini tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose, o dienos pabaigoje kai kur ir pajūryje.
Vyraus gana debesuoti orai, bet antroje dienos pusėje atsiras pragiedrulių. Temperatūra kils iki 3–6 laipsnių šilumos. Pasivaikščiojimų nedrums ir palyginti nesmarkus vakarų vėjas.
Sekmadienio naktį dangų iš vakarų užklos jau vientisi debesys, nešantys nesmarkią šlapdribą, lietų. Pamažu stiprės pietvakarių vėjas. Temperatūra daugelyje rajonų išliks apie 1–3 laipsnius šilumos, tik rytiniuose rajonuose nakties pradžioje bus mažai debesuota ir temperatūra nukris iki 1–2 laipsnių šalčio.
Dieną lietus maišysis su šlapdriba, gausesni krituliai numatomi Žemaitijoje. Stipriai pūs pietvakarių vėjas. Temperatūra svyruos nuo 2 iki 5 laipsnių šilumos.
Atlanto ciklonai, iš pradžių gana atsargiai pradėję savo keliones per Šiaurės Europą, įsismagins kitą savaitę. Stipraus vakarų srauto nešama praslinks visa jų virtinė, kiekvienas jų paliks savo kritulių porciją ir kels smarkų vėją.
GamtaOraiŠiluma
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.