Grybavimo čempionato dalyvių pintinėse – kuklus laimikis

2024 m. rugsėjo 14 d. 12:48
Šeštadienį Varėnoje prasidėjo Grybų šventė, o Lietuvos grybavimo čempionato dalyviai nuo ankstyvo ryto pasklido po Mardasavo kaimo miškus. Dėl pastarosiomis savaitėmis gamtą alinusios sausros šiemet jie įspūdingu laimikiu negalėjo pasigirti. 
Daugiau nuotraukų (42)
Čempionate dalyvavo 18 komandų, kurios iš viso partempė 25,22 kilogramo grybų. Krepšiuose buvo matyti voveraičių, kazlėkų, ūmėdžių, lepšiukų, baravykų. 
Didžiausią baravyką, sveriantį 200 gramų, aptiko Žygimantas Gasinskas.
Šįkart geriausiai sekėsi Varėnos komandai „Prisirpusios šermukšnės“, kuri surinko 4,225 kilogramo grybų. Antroji vieta atiteko Varėnos globos namų (3,290 kilogramo), trečioji – šeimininkų Mardasavo kaimo komandai „Perkūnas“ (2,365 kilogramo). 
Nors grybautojai negalėjo pasigirti grybų gausa, jie guodėsi mintimi, kad galėjo būti ir blogiau. Būta metų, kai čempionatą laimėjusi komanda sugebėjo sugraibyti vis kelis šimtus gramų grybų. 
Dzūkai pasakojo, kad šiemet grybavimas priminė amerikietiškus kalnelius: kartais grybai tiesiog rikiavosi į eilę, tačiau prasidėjus kaitrai ir sausrai, nevertėjo net žengti į mišką. 
Šiemet jauniausiu grybavimo čempionato dalyviu tapo 6 metų Domas Daškevičius iš komandos „Dziedas su anūkais“, vyriausia – komandos „Dzūkynė“ atstovė Stasė Česokienė. 
Šmaikščiausia išrinktas Leipalingio dvaro (Druskininkų savivaldybė) komanda. 
Varėnos centre ir parke nuo ryto prasidėjo mugė, veikė įvairios edukacijos, o vakarop vyks koncertas. 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.