Vilnietę išgąsdino parduotuvėje pirktų pomidorų pokyčiai

2016 m. rugsėjo 7 d. 19:45
Prekybos centre vilnietė pensininkė nusipirko pomidorų su šakelėmis. Iš karto visų vaisių nesuvalgė – palaikė juos apie porą savaičių, o vėliau pasibaisėjo pamačiusi, kad po poros pomidorų odelėmis atsirado kažkas panašaus į kirminus.
Daugiau nuotraukų (4)
Perpjovus pomidorus paaiškėjo, kad viduje pridygę ūglių. Moteris išsigando – kokius mutantus ji įsigijo ir suabejojo, ar apskritai galima tokius valgyti.
Gamtos tyrimų centro Botanikos instituto Augalų fiziologijos laboratorijos vadovė Sigita Jurkonienė valgyti pomidorų, kurių viduje prasidėjo dygimas, nepatarė.
„Tai rodo, kad pomidorai – pernokę. Nieko čia kažin ko labai keisto nėra, bet tokių pomidorų valgyti nereikėtų, nes juose vyksta metabolizmas ir tokių pomidorų skoninės savybės jau nebėra geros. Jie tikrai netinkami naudoti maistui“, – įspėjo mokslininkė.
S.Jurkonienė nustebo, kad parduotuvėje pirktų pomidorų viduje atsirado ūglių. Kad prasidėtų dygimas visų pirma turėtų subręsti sėklos.
Pašnekovė spėjo, kad netikėtą dygimą lėmė pomidorų laikymo sąlygos, pavyzdžiui, jie ilgesnį laiką pabuvo šaldytuve.
Taigi, nors valgyti pomidorai nebetinkami, jie tiktų sodinimui. Tiesa, kokios veislės pomidorai užaugtų nežinia.
Pasak mokslininkės, parduotuvėse parduodami pomidorai dažniausiai būna hibridiniai ir neaišku, kurios veislės savybės jiems persiduotų.
pomidoraipomidorasūgliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.