Perpjovus pomidorus paaiškėjo, kad viduje pridygę ūglių. Moteris išsigando – kokius mutantus ji įsigijo ir suabejojo, ar apskritai galima tokius valgyti.
Gamtos tyrimų centro Botanikos instituto Augalų fiziologijos laboratorijos vadovė Sigita Jurkonienė valgyti pomidorų, kurių viduje prasidėjo dygimas, nepatarė.
„Tai rodo, kad pomidorai – pernokę. Nieko čia kažin ko labai keisto nėra, bet tokių pomidorų valgyti nereikėtų, nes juose vyksta metabolizmas ir tokių pomidorų skoninės savybės jau nebėra geros. Jie tikrai netinkami naudoti maistui“, – įspėjo mokslininkė.
S.Jurkonienė nustebo, kad parduotuvėje pirktų pomidorų viduje atsirado ūglių. Kad prasidėtų dygimas visų pirma turėtų subręsti sėklos.
Pašnekovė spėjo, kad netikėtą dygimą lėmė pomidorų laikymo sąlygos, pavyzdžiui, jie ilgesnį laiką pabuvo šaldytuve.
Taigi, nors valgyti pomidorai nebetinkami, jie tiktų sodinimui. Tiesa, kokios veislės pomidorai užaugtų nežinia.
Pasak mokslininkės, parduotuvėse parduodami pomidorai dažniausiai būna hibridiniai ir neaišku, kurios veislės savybės jiems persiduotų.