Vokietijos zoologijos sode – neeilinis incidentas: pasislėpęs lankytojos rūbuose paspruko šikšnosparnis

2024 m. spalio 22 d. 21:11
Vokietijos pietvakariuose įsikūrusio Karlsrūhės zoologijos sodo šikšnosparnių oloje apsilankiusi moteris kartu su savimi namo pati to nežinodama parsinešė ir šikšnosparnį.
Daugiau nuotraukų (1)
Elinai Öfele (30 m.) praėjusį trečiadienį kartu su sūnumi vaikštinėjant po olą, vienas iš jos gyventojų nepastebėtas įsisuko į jos rūbus.
Kalbėdama su naujienų agentūra „dpa“ moteris sakė, kad gyvūną pastebėjo tik grįžusi namo: kai nusiėmė striukę, šikšnosparnis nukrito ant koridoriaus grindų.
Pirma ji pamanė, kad tai turbūt jos vyro Helovyno pokštas. Tačiau po to suprato, kad gyvūnas tikras. „Persigandau, maniau, kad gyvūnas nebegyvas“, – pasakojo specialiojo švietimo mokytoja. Tačiau tada šikšnosparnis ėmė judėti ir net lengvai krimstelėjo jai į ranką.
Tą pačią dieną E. Öfele kreipėsi į šikšnosparnių ekspertą, o gyvūnui davė vandens su medumi bei pusę banano, o nakčiai jį patupdė į dėžę šiltame vonios kambaryje. Kitą rytą jos vyras su sūnumi nuvežė šikšnosparnį atgal į zoologijos sodą.
„Šikšnosparnis grįžo atgal į olą ir jaučiasi puikiai“, – paaiškino zoologijos sodo atstovas Timo Deible. 2015 m. atidarytoje oloje gyvena keli šimtai šikšnosparnių rūšių, tačiau ligi šiol nė vienas iš jų tokiu būdu nėra ištrūkęs į laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.