Abejingų nepaliekantys kadrai: išrinktos geriausios 2023 m. paukščių fotografijos

2024 m. spalio 18 d. 19:24
Lrytas.lt
Paskelbti didžiausio pasaulyje paukščių fotografijos konkurso nugalėtojai. Iš viso konkurse dalyvavo 23 tūkst. nuotraukų, o pagrindinį prizą laimėjo įspūdinga, tačiau liūdesį kelianti nuotrauka, kurioje matyti daugiau kaip 4000 žuvusių paukščių.
Daugiau nuotraukų (27)
Metų paukščių fotografe paskelbta fotografė Patricia Homonylo iš Kanados už susimąstyti verčiančią nuotrauką „Kai susiduria pasauliai“ (angl. When Worlds Collide). Nuotraukoje užfiksuoti paukščiai, kurie žūsta atsitrenkę į langus ir kitus šviesą atspindinčius paviršius miestuose.
„Kasmet vien Šiaurės Amerikoje dėl smūgių į langus žūsta daugiau kaip milijardas paukščių. Esu gamtosaugos fotožurnalistė ir dirbu su programa „Fatal Light Awareness Program“, pagal kurią gelbėjame susidūrimus su langais išgyvenusius paukščius Toronte.
Deja, dauguma mūsų rastų paukščių jau būna negyvi. Juos surenkame ir metų pabaigoje sukuriame šią įspūdingą parodą, kad pagerbtume prarastas gyvybes ir padidintume visuomenės informuotumą.
Tikiuosi, kad žmonės bus sukrėsti to, ką mato, ir bus paskatinti imtis veiksmų – naudoti paukščiams saugų stiklą ir remti gyvūnų apsaugos organizacijas“, – sako P.Homonylo.
Konkurse fotografai varžėsi 8 skirtingose kategorijose, o visas apdovanojimus pelniusias nuotraukas Prinstono universiteto leidykla išleido spausdintu knygos formatu. Ją galima rasti konkurso organizatorių puslapyje birdpoty.com.
paukščiaifotografaiKonkursas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.