Priminimas žvejams: jau greit įsigalios šių žuvų žvejybos draudimai

2024 m. spalio 15 d. 14:50
Aplinkos apsaugos departamentas
Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad nuo spalio 16 iki gruodžio 31 d. įsigalioja draudimas lašišų ir šlakių žvejybai.
Daugiau nuotraukų (1)
Upių ruožuose, kur migruoja ir neršia lašišos ir šlakiai žvejyba „pagavai-paleisk“ principu galima iki spalio 15 d. (čia ir toliau tekste datos – imtinai), todėl žvejams svarbu atkreipti dėmesį ir nuo spalio 16 d. laikytis draudimo gaudyti šias žuvis ir nustatytų žvejybos reikalavimų.
„Akcija „Saugom lašišą“ rengiama tam, kad migracijos ir neršto laiku lašišinės žuvys būtų apsaugotos ir sėkmingai išnerštų pasiekusios nerštavietes. Šios žuvys įveikia didelį kelią iki nerštaviečių Lietuvos upėse ir per nerštą jos tampa ypač pažeidžiamos, todėl labai vertiname visuomenės įsitraukimą.
Kviečiame gyventojus prisidėti prie šių vertingų žuvų apsaugos ir pastebėjus brakonieriaujančius asmenis, kuo skubiau pranešti telefonu 112“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.
Vairuotojams svarbu žinoti, kad pareigūnai gali stabdyti ir tikrinti, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones.
Aplinkosaugos akcija „Saugom lašišą“ truks iki lapkričio 20 d. Aplinkosaugininkai vykdys reidus, tęs reguliarią verslinės žvejybos kontrolę, tikrins žvejus mėgėjus.
Svarbią informaciją žvejams rasite ir departamento parengtoje žvejybos atmintinėje.   
lašišašlakisŽvejyba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.