Išskirtinė proga iš arti pamatyti į raudonąją knygą įrašytus vėžliukus: mažyliai bus paleidžiami atgal į laisvę

2024 m. birželio 14 d. 20:14
Lrytas.lt
Į gimtuosius namus – Metelių regioninį parką – sugrįžta per 100 žiemą Lietuvos zoologijos sodo specialistų globoje praleidusių ir sustiprėjusių saugomų balinių vėžlių jauniklių.
Daugiau nuotraukų (2)
Birželio 20 d. šiuos į Lietuvos raudonąją knygą įrašytus gyvūnus iš arti prie Metelių regioninio parko lankytojų centro galės pamatyti visi norintys. Visgi į išlydėjimo ceremoniją dėl saugumo bus vykstama be žiūrovų.
Metelių ir Veisiejų regioniniai parkai jau daugiau nei 10 metų bendradarbiauja su Lietuvos zoologijos sodu siekiant pagausinti Lietuvoje nykstančių balinių vėžlių populiaciją.
„Spalio mėnesį vėžliukai yra iškasami iš žinomų nesaugių dėčių ir perkeliami į Kauną, kad ramiai peržiemotų. Vėžliukams gyvenimo pradžioje gresia daug įvairių pavojų – dėtis gali sunaikinti plėšrūnai, pastarosiomis mažasniegėmis žiemomis vėžliukai gali sušalti, o pavasarį tik išlindę iš žemės jie tampa gardžiu užkandžiu gervėms, gandrams, garniams ar net skruzdėms“ – pasakojo Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos ekologė Inga Čitavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.