Londono gatvėmis lakstę išgąsdinti kariuomenės žirgai neišvengė sužalojimų: du iš jų – sunkios būklės

Du iš penkių Didžiosios Britanijos kariuomenės žirgų, trečiadienį per spūsties valandą šuoliais pasileidusių centrinėmis Londono gatvėmis, yra „rimtos būklės“, ketvirtadienį pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministras.

Pabėgę kariniai žirgai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pabėgę kariniai žirgai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pabėgę kariniai žirgai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pabėgę kariniai žirgai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-25 13:17

Jo žodžiais, ištrūko penki žirgai, visi buvo sugauti. „Trys iš jų yra sveiki, deja, du žirgai yra gana sunkios būklės, mes ją stebėsime“, – „Sky News“ sakė gynybos ministras Jamesas Cartlidge'as. Jis pridūrė, kad susižaloję žirgai yra Vida ir Kvakeris.

Trečiadienio rytą monarchiją saugančio kavalerijos dalinio septyni žirgai ir šeši kariai mankštinosi Londono Belgravijos rajone, netoli pulko kareivinių prie Haid parko. Keturi kareiviai buvo numesti nuo savo žirgų, penki žirgai ištrūko, kaip pranešama, išgąsdinti statybininkų išjudinto ir į žemę atsitrenkusio betono. Du žirgai pasileido judriomis gatvėmis tarp autobusų, taksi ir kitų transporto priemonių.

Trys nuo žirgų nukritę kariai buvo nuvežti į ligoninę ir ten apžiūrėti, bet nė vieno jų būklė nekėlė pavojaus gyvybei.

Daugelis prestižinių kariuomenės kavalerijos pulkų turi arklides Didžiosios Britanijos sostinėje, žirgai nuolat matomi prie valdžios pastatų Vaithole, Bakingamo rūmų, Vestminsterį kertančioje „The Mall“ ceremonijų gatvėje ir gretimame Haid parke.

J. Cartlidge'as pabrėžė, kad yra „labai maža tikimybė“, jog trečiadienio įvykiai galėtų pasikartoti. „Turbūt žinote, kad kariuomenė kiekvieną savaitės dieną treniruoja žirgus Londono centre. Vidutiniškai kasdien mankštinasi apie 150 žirgų, – LBC radijui sakė jis. – Taigi šis scenarijus yra labai mažai tikėtinas“.

Londono greitosios pagalbos tarnyba pranešė, kad buvo iškviesta 8.25 val. vietos (7.25 val. Grinvičo) laiku, gavus pranešimą apie žmogų, nukritusį nuo žirgo Bakingamo rūmų gatvėje. Du žirgus sugavo Londono Sičio policija, prižiūrinti tvarką finansų rajone. Pareigūnų suturėti žirgai kariuomenės transportu buvo nuvežti į veterinariją.

„Mercedes“ vairuotojas LBC radijui sakė laukęs prie viešbučio Bakingamo rūmų gatvėje, kai pajuto, jog kažkas atsitrenkė į jo automobilį. Jis sakė matęs tris ar keturis žirgus prie mašinos, iš balno iškritęs kariuomenės raitelis susižalojo.

Vienas žirgas atsitrenkė į stovintį dviaukštį turistinį autobusą ir išdaužė priekinį stiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.