Tik ne actas ir soda: santechnikas pasakė, kuo valyti užsikimšusius vamzdžius vonios kambaryje

2024 m. spalio 22 d. 20:11
Užsikimšusi kanalizacija yra baisiausias namų savininkų košmaras, tačiau kartais jos neįmanoma išvengti. Pavyzdžiui, virtuvės kriauklė turi susidoroti su dideliu kiekiu riebalų ir maisto produktų. Kalbant apie vonios kambario nutekamąjį vamzdį, jam tenka reguliariai tvarkyti muilo putas, purvą ir plaukus.
Daugiau nuotraukų (1)
Kad padėtų tinkamai išvalyti kanalizaciją, patyręs santechnikas ir „Ace Plumbing“ generalinis direktorius Justinas Cornforthas pasidalijo savo metodu, rašo „Mirror“.
Jis paaiškino, kad nutekamųjų vamzdžių atkimšimo būdas priklauso nuo to, kur konkrečiai užsikimšo nutekamieji vamzdžiai: vonioje ar virtuvėje.
Jei užsikimšusi kanalizacija yra vonios kambaryje: „Nesistikėkite, kad čia padės soda ir actas“. Nors valgomosios sodos ir baltojo acto mišinys gali būti veiksmingas tirpinant kai kuriuos virtuvės užsikimšimus, jis niekaip nepadės, jei vamzdžiai užsikimšo plaukais.
Norint pašalinti užsikimšimą, kurį sukėlė plaukai, geriau naudoti mechaninius metodus, o ne tuos, kurie veikia cheminiu būdu.
Justinas teigė, kad kanalizacijos gyvatukas yra puiki priemonė užsikimšimams šalinti vonios kambario kanalizacijoje, nes jie veiksmingai sugauna plaukus. Drenažo gyvatukas gali išvalyti giliai kanalizacijoje esantį užsikimšimą nepažeisdamas vamzdžių. Justinas pataria rinktis iš lanksčių ir patvarių medžiagų pagamintą gyvatuką, o ne pigų plastikinį variantą, kuris gali sulūžti vamzdyje ir tapti didele problema, o ne sprendimu.
Jis siūlė išbandyti iš nerūdijančio plieno pagamintą drenažo gyvatuką. Dar verta pabandyti su vieline pakaba.
Tiesiog ištiesinkite ją, o viename gale palikite nedidelį kabliuką. Atsargiai įkiškite ją į nutekamąjį vamzdį ir pabandykite ištraukti plaukus, muilo šerius ar susikaupusius riebalus.
voniakanalizacijagyvatukas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.