Pomidorai yra būtent tos daržovės, kurios virtuvėje sugenda per greitai. Dar nespėjus nė mirktelėti, tenka juos išmesti į šiukšlių dėžę.
Dauguma ekspertų teigia, kad pomidorų nereikėtų laikyti šaldytuve.
Laikykite juos pavėsyje, gerai vėdinamoje vietoje ir kambario temperatūroje. Tačiau net ir tokiu atveju juos galima laikyti ne ilgiau kaip kelias dienas, ypač jei jie jau gerai prinokę. Laimei, yra labai veiksmingų metodų, kurie padės prailginti pomidorų galiojimo laiką.
Pirmiausia, pirkdami pomidorus parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į jų kotelį. Būtent jis parodys, ar daržovė yra šviežia. Pomidorą galite pirkti, jei kotelis žalias ir gerai prisitvirtinęs prie minkštimo.
Specialistai sako, kad grįžtant iš parduotuvės namo koteliai neturėtų būti nuplėšti. Būtent jų dėka išsaugomas pomidorų šviežumas ir elastingumas. Jei jį nuplėšite, pamatysite „atidengtą“ bambutę. Iš ten išeina drėgmė, todėl šioje vietoje gerai vystosi mikroorganizmai.
O dabar priėjome prie lipnios juostos triuko. Apie jį papasakojo amerikiečių virtuvės šefas J. Kenji Lopezas-Alt. Kulinaras vietą, kurioje buvo nuplėštas kotelis, tiesiog užklijuodavo lipnios juostelės gabalėliu. Tokiu būdu drėgmė negalės prasiskverbti, todėl pomidorai daug ilgiau išliks švieži ir sultingi.
Pasak eksperto, jis atliko eksperimentą su daugiau nei 30 pomidorų ir visi jie išliko švieži daug ilgiau nei tie, kurie nebuvo apklijuoti lipnia juosta.
Šaltinis: tsn.ua