Alytiškių šeimą prižiūrima gėlė apdovanojo net 260 žiedų: kvepia visa gatvė

2024 m. rugsėjo 22 d. 15:21
„Alytaus naujienos“
Alytiškiai Aldona ir Kęstutis Reginai augina brugmansijas, kurių žiedų grožis ir gausa stebina. Trejus metus Aldonos puoselėjama gėlė šiemet išskleidė pustrečio šimto geltonų žiedų. Praėjusiais metais jų buvo mažiau – šimtas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Šios gėlės priežiūra yra sudėtinga. Ją, atšalus orams, reikia nugenėti ir per žiemą laikyti rūsyje. Vasaros metu ji labai mėgsta drėgmę.
Kai labai karšta, brugmansiją tenka laistyti du kartus per dieną. Jei to nepadarau, gėlė tiesiog nuleipsta. Tačiau paliejus atsigauna per pusvalandį“, – brugmansijos priežiūros subtilybėmis dalijasi Aldona.
Brugmansijos šeimininkus džiugina ne tik žiedų grožiu, bet ir ypatingu aromatu, kuris vasaros vakarais pasklinda ne tik Reginų kieme, bet ir gatvėje.
Be gėlių auginimo, Aldonai dar labai patinka skaityti knygas, o jos vyrui Kęstučiui – gaminti medžio dirbinius.
Šeimos namus puošia Kęstučio pagaminti baldai – stalas, prieškambario baldai. Namuose gausu specialia technika – iš medžio ir epoksidinės dervos pagamintų indų: vazų, žvakidžių, medinių lentelių maistui pjaustyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.