Rugsėjį palaistykite burokėlius šiuo užpilu: žiemą turėsite didelius ir saldžius

2024 m. rugsėjo 6 d. 15:43
Kad burokėliai užaugtų neįtikėtinai dideli, saldūs ir išsilaikytų iki kito derliaus, svarbu juos tinkamai pamaitinti prieš išrovimą.
Daugiau nuotraukų (7)
Kad prieš nuimdami derlių burokėliai įgytų saldumo ir formą, padarykite tai:
Atsisakykite maitinti azotu, mėšlu ar žolelių užpilais, nes burokėliams dabar to nereikia.
Cukringumui ir sultingumui padidinti naudokite pelenų užpilą: 1 litrą pelenų sumaišykite su 10 litrų vandens, palikite 24 val. brinkti, išmaišykite ir palaistykite lysves.
Lapus apdorokite boro rūgštimi: 10 g praskieskite 10 litrų vandens.
Norėdami išvengti puvinio laikymo metu, išpilkite trichodermos tirpalą, kuris stabdo puvimo bakterijų ir grybelių vystymąsi ir yra saugus sveikatai.
Šaltinis: gordonua.com
burokėliaiderliusdaržas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.