Rugpjūtį dažnai pastebime pomidorų skilinėjimą. Tai ne liga, o fiziologinė augalo reakcija į stresą, kuris gali palengvinti grybelių, virusų ir bakterijų skverbimąsi į vaisių.
Dažniausiai to priežastis būna netinkama priežiūra ir staigūs oro drėgmės bei temperatūros pokyčiai – vaisius vienu metu gauna daug vandens, todėl žievelė, sudaryta iš plonų ląstelių, neatlaiko padidėjusio spaudimo ir plyšta.
Pasak vaizdo įrašo autoriaus, pomidorų pažeidimo priežastis gali būti ir gausus laistymas arba lietingas oras, tiesioginių saulės spindulių poveikis, nereguliarus laistymas, mikroelementų trūkumas arba jų perteklius.
Kai kurių veislių pomidorai, ypač stambiavaisiai, linkę skilinėti, taip pat pomidorai su tankiu minkštimu.
Šviesiai geltoni hibridai yra jautriausi skilinėjimui. Reikėtų atidžiai stebėti laistymą, jis turėtų būti reguliarus ir saikingas.
Vaizdo įrašo autorius patarė kaip prevencinę agropriemonę taikyti pomidorų apdorojimą biopreparatais kartą per dvi savaites.
Taip pat pabrėžė, kad apdoroti reikėtų vakare arba anksti ryte.