Kitą taip išpuoselėtą daugiabučio kiemą rasti būtų sunku: sulaukė išskirtinio įvertinimo

2024 m. liepos 23 d. 17:19
Dimitrijus Kuprijanovas
Kartais ne nauji šaligatviai ar gatvės borteliai lemia, ar gražioje ir jaukioje aplinkoje mes gyvename. Štai vieno Vilainių kaimo daugiabučio namo gyventojai aplinką tvarkosi taip, kad net miesto daugiabučiams yra ko pasimokyti. Negana to, šiomis dienomis šalia namo atsirado ir knygų bei laikraščių namelis, kur gyventojai dalinasi spausdintu žodžiu.
Daugiau nuotraukų (4)
Gyvena iniciatyvūs žmonės
Gyvenimas daugiabutyje gali būti labai kokybiškas, mat visa namą supanti aplinka – žmonių turtas. Ir jei jie ta aplinka rūpinasi, prižiūri, tausoja – gražu ir gera gyventi tampa visiems. Taip mano Kėdainių rajono Vilainių kaimo Tuopų gatvės 10-ojo namo gyventojai.
Štai prieš keletą dienų šio namo gyventojai Danutė ir Mečislovas pastatė knygų namelį. Čia daugiabučio gyventojai deda knygas, laikraščius. Žmonės dalinasi spausdintu žodžiu, aptaria tai, ką perskaito. Namelį sumeistravo pats Mečislovas, o graži idėja jam kilo dar praėjusiais metais.
Sutvarkyta aplinka
Iš tiesų apsilankius prie minėto Tuopų gatvės daugiabučio mūrinuko iškart į akis krinta tobulai sutvarkyta aplinka. Čia žydi gėlynai, ošia pušys, o švara ir tvarka priverčia susimąstyti.
Nuostabią daugiabučio aplinką puoselėja būrelis gyventojų. Tai jau ir minėti Danutė su vyru Mečislovu, ir Alvydas bei Elvyra Motiejūnai, ir nenuilstanti tvarkdarė Petrutė Bartkevičienė.
Žmonės pasiskirstydami ravi gėlynus, šienauja pievutę, šluoja kiemą.
Buvo įvertinti
Tiesa, šio namo gyventojai buvo įvertinti už gražiai tvarkomą daugiabučio namo aplinką.
„Juk malonu gyventi tvarkingoje, gražioje, jaukioje aplinkoje. Vieta čia labai rami, o pušys ir gėlynai suteikia ramybės. Patys kuriame grožį. Iš nieko nieko nereikalaujame.
Aišku, gerai būtų ir borteliai nauji, ir takai nauji, bet mes susitvarkome ir gražu mums ir taip. Kiek galim, tiek judam, bet gyvenam gražiai“, – šysojosi E. Motiejūnienė.
daugiabutiskiemaspriežiūra
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.