Tikriausiai kiekvienas iš mūsų vaikystėje mėgo ragauti saldžias jaunas žirnių ankštis.
Žirniai dedama į sriubas, iš jo gaminami konservai ir kiti gardūs patiekalai.
Šią kultūrą auginti nėra sunku, tačiau augimo metu labai svarbu pasirūpinti pakankamu kiekiu mineralinių ir organinių trąšų. Tręšti specialistai pataria kelis kartus per sezoną.
Įdomu tai, kad pirmasis tręšimas atliekamas rudenį, nuėmus derlių.
Tinkamai parinktomis trąšomis lysvė paruošiama kitam sezonui. Jei netręšėte rudenį, būtinai tai padarykite pavasarį. Priešingu atveju žirniai neaugs.
Paskutinį kartą tręšiama, kai žirniai žydi, birželio mėnesį. Šiuo metu jiems reikia vitaminų ir naudingų elementų, kad susiformuotų dideli sultingi vaisiai.
Šiam tikslui geriausiai tinka amoniakas.
Vos 5 ml šios medžiagos reikia atskiesti 1 litre vandens.
Tada kruopščiai išmaišykite ir išpurkškite žirnių lysvę.
Rezultatas jus nustebins.
Šių trąšų dėka galėsite apsaugoti derlių nuo ligų ir kenkėjų, taip pat paspartinti jų augimą.