Nuo šiol saulės ir vėjo elektrines įsirengti bus lengviau: pasiūlė išeitį tiems, kurių paraiškos nepatvirtintos

2024 m. birželio 13 d. 12:18
„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skelbia apie Pasinaudojimo elektros tinklais tvarkos aprašo (PETA) atnaujinimus, kurie jau nuo trečiadienio leidžia privatiems ir verslo klientams lengviau įsirengti saulės ar vėjo elektrines Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (5)
Šie pakeitimai, patvirtinti Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT), padidina elektros pralaidumų paskirstymo efektyvumą, sumažindami grupių skaičių nuo devynių iki trijų, informuoja „SoliTek“.
ESO taip pat siūlo alternatyvas tiems, kurių paraiškos nebuvo patvirtintos, pavyzdžiui, nutolusios saulės ar vėjo elektrinės.
Toks modelis leidžia vartotojams efektyviai naudoti pagamintą energiją ir mažinti išlaidas, nes sumažėja pasinaudojimo tinklais mokestis ir elektrinės eksploatavimo išlaidos, teigiama pranešime.
Šiemet įsigaliojusios naujovės taip pat leidžia geriau tenkinti klientų poreikius, suteikiant prioritetas atsinaujinančių išteklių bendrijoms, ne pelno organizacijoms, ir komerciniams klientams.
Naujoji tvarka sprendžia anksčiau susidarydavusias pralaidumų išnaudojimo problemas, leidžiant efektyviai panaudoti likusius pralaidumus.
Kiekvieną mėnesį prie tinklo prisijungia daugiau nei 2,5 tūkst. naujų klientų, o gaminančių vartotojų įrengtoji galia viršija 1 GW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.