Kaip skalbti virtuvės šluostes ir kempines, kad nereikėtų pirkti naujų.
Ptarimai, kaip pašalinti riebalus ir kvapus nuo kempinės
Laikui bėgant virtuvės kempinėlėje kaupiasi daugybė ligų sukėlėjų, kuriuos reikia pašalinti dviem būdais – perkant naują kempinėlę arba dezinfekuojant senąją.
Jei jums tinka antrasis variantas, naudokite vieną iš trijų toliau nurodytų būdų:
drėgną kempinę su lašeliu ploviklio įdėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei didžiausiu galingumu;
įdėkite kempinę į indaplovę, nustatykite maksimalią temperatūrą ir laiką;
atskieskite baliklį vandeniu ir 1 minutę pamirkykite kempinę, tada išskalaukite.
Taip pat galite naudoti liaudiškus metodus, pavyzdžiui, virti kempines su keliais šaukštais valgomosios sodos arba acto.
Po tokių manipuliacijų kempinę dar kurį laiką galima naudoti indams plauti.
Po to ją reikėtų vėl išskalbti ir naudoti, pavyzdžiui, higienos reikmenims plauti, kol ji visiškai susidėvės.
Greitas ir veiksmingas virtuvės šluostės skalbimo būdas
Virtuvėje naudojamas šluostes taip pat pravartu reguliariai skalbti, kitaip šios gali tapti bakterijų ir nemalonių kvapų terpe.
Jei naudojate audinių atraižas, jas galite skalbti rankomis arba skalbimo mašinoje su bet kokiu skalbikliu.
Mikropluošto šluostės neatlaiko tokio apdorojimo, išsikraipo ir praranda savo savybes.
Tokioms šluostėms yra kitų, švelnesnių, valymo priemonių:
skalbimo muilas – muilas, skalbti po tekančiu šiltu vandeniu;
skystos plovimo priemonės – išskalaukite, išplaukite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Svarbu: jei mikropluošto šluostę norite skalbti skalbimo mašinoje, niekada nenaudokite baliklio ar minkštiklio.
Vanduo turi būti vėsus – karštas vanduo draudžiamas.