Renkamės orkaitę su garų funkcija: skirtumai ir privalumai

2021 m. spalio 28 d. 11:00
Dažnas besirenkantis orkaitę susiduria su pirmuoju pasirinkimu – orkaitė su garų funkcija ar be jos? Panagrinėsime garinių orkaičių tipus ir padėsime nuspręsti!
Daugiau nuotraukų (11)
„SteamBake“ orkaitės
Pačią paprasčiausią garų funkciją turinčios orkaitės turi specialią įdubą dugne, į kurią pilasi vanduo. Po apačia esantis papildomas kaitinimo elementas jį išgarina maisto kepimo pradžios metu.
„Jų nevadiname garinėmis, bet, kaip turinčiomis papildomą funkciją. Kodėl? Pirma, garas nėra nuolatinis, yra tik pradžioje, kol įduboje yra vandens, ir vėliau kepimas vyksta įprastame karštyje. Toks garas naudingas kepiniams, duonoms – suteikia minkštumo, purumo, drėgnumo, o iš viršaus patiekalas apskrunda įprastai, pasidengdamas traškia plutele“, – pasakoja „Electrolux“ technikos ekspertas Ignas Bernotas.
Dalinio garo orkaitės
Dalinio garo „SteamCrisp“ orkaitėse kepimą sudaro 25 proc. garų, o likę 75 proc. – įprastas karštas oras.
„Tokios orkaitės mėsos patiekalams, kaip višta ar kepsnys, suteikia sultingumo iš vidaus, o karštis ir konvekcija garantuoja tolygią ir aukso spalvos apskrudusią plutelę“, – teigia I.Bernotas.
Pilno garo orkaitės
„Steam Boost“ pilno garo orkaitėse galime 100 proc. virti garuose, nes jos turi garų generatorių, kuris teikia nuolatinį garą viso kepimo metu.
„Tokiose orkaitėse galima kepti, troškinti ir net virti. Galima pačiam pasirinkti – norisi garo nuolat ar įjungti dalinio garo funkciją“, – aiškina Ignas.
Aukščiausios klasės „SteamPro“ orkaitės turi dar papildomą virtuvės šefų pamėgtą „Sous-vide“ gaminimo funkciją. Tokio tipo garinėse orkaitėse temperatūrą galima reguliuoti vieno laipsnio tikslumu.
Ką galima gaminti garinėse orkaitėse?
„Viską, – juokiasi Ignas. – Virti košes, kiaušinius, kepti kepsnius, picas. Pilno garo orkaitės leidžia pasijusti tikru virtuvės šefu, nes fantazija gali lietis laisvai.“
Gaminimas garuose itin patrauklus besirenkantiems sveikatai palankią mitybą, nes gaminant garuose maistas išlaiko visas naudingas maistines medžiagas, tekstūrą ir žinoma skonį.
„Daugeliui yra iššūkis skaniai paruošti žuvį ir tuo pačiu atradimas, kad garuose ruošta žuvis yra ypatingai skani“, – pastebi ekspertas.
Dar viena daugelio pamėgta funkcija – pašildymas garais.
Jei šildant mikrobangų krosnelėje dažnai maistas netolygiai pašyla, būna apdžiūvęs, patiekalą dar kartą pašildžius garuose jis lyg atgimsta iš naujo su visomis skoninėmis savybėmis.
Be to, sutaupote ne tik vietos, kurią skirtumėte mikrobangų krosnelei, bet ir pinigų, nes nebereikia dar vieno prietaiso.
Garai taip pat padeda ir kasdieninėje orkaitės priežiūroje– valymo garais programos atlipina nešvarumus ir juos, po tokios valymo procedūros, telieka nuvalyti švelnia šluoste.
Svarbiausia, renkantis naują orkaitę, įvertinti, ką ir kiek joje gaminsite. Vieni imasi sudėtingų kulinarinių eksperimentų, mėgsta išbandyti naujus skonius, o kitiems užtenka pagrindinių funkcijų.
orkaitė^Instantgarų orkaitė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.