Dar vienas būdas – žalumynus, sumaišius su vandeniu ar aliejumi, sutrinti ir gautą masę supilstyti į formeles. Labai svarbu gautą masė sušaldyti kuo greičiau – tam tinkamiausia 19 laipsnių temperatūra.
Indeliuose uogas ir žalumynus reikėtų šaldyti tik nedidelėmis porcijomis. Šaldymo indelyje uogų nereikėtų pridėti per daug – reikėtų palikti apie 1 cm, nes šaldomas produktas plečiasi. Šaldymo maišelyje uogų reikėtų dėti ne daugiau nei 200–300 g.
Kai uogų ar žalumynų pridėsite per daug, jie sušals į vieną gumulą ir pavirs koše. Kartais sušaldyti nepavyksta dar ir dėl to, kad maišelyje lieka per daug oro.
Jei norime sušaldyti stambias uogas, imame po vieną braškę, nuplauname, išdėliojame ant kepimo popieriaus, palaikome šaldiklyje 2–3 val., tuomet ištraukiame ir sudedame į šaldymo indą.
Kad nepakistų užšaldytų uogų ar daržovių spalva, jas geriausia prieš užšaldant palaikyti karštame, po to šaltame vandenyje, nusausinti ir tik tuomet sudėti į indelius. Braškės maistines savybes išlaiko nuo 8 iki 12 mėn. Žalumynai – nuo 6 iki 12 mėn. Pomidorai ir agurkai tinkamiausi 3–6 mėn.