Rankomis perplauti porą lėkščių – vienas dalykas. Kur kas prasčiau, jei indaplovė stovi viešojo maitinimo įstaigoje. Todėl kavinių, restoranų darbuotojai pasitelkia vieną gudrybę. Išbandykite ją ir jūs ir įvertinkite rezultatą.
Pajungus naują indaplovę visuomet tenka kiek paeksperimentuoti, kol randi idealų režimą ir tinkamiausią priemonę indams mazgoti. Jei ant ką tik išplautų indų niekaip neišvengiate ploviklio likučių, į indų skyrelį įdėkite gabalėlį citrinos, pataria novate.ru.
Galiausiai tai nebūtinai turi būti citrina – tinka ir apelsinas, ir žalioji citrina. Kitaip pasakius – bet kuris citrusinis vaisius. Svarbu, kad ant jo būtų likusi odelė. Mat būtent žievelėje ir minkštojoje dalyje po ja kaupiasi didžioji dalis citrinos rūgšties. Ji panaikina ploviklio likučius, kieto vandens pėdsakus ir tirpdo riebalus.
Be kita ko, citrinos rūgšties esama daugelyje tablečių ir gelio indaplovėms sudėčių. Todėl citrinos rūgštis iš tikro vaisiaus poveikį tik sustiprins. Prie to gausite priedą – natūralų, o ne cheminį citrusų kvapą.
Tik nepamirškite vieno, jei indaplovėje plaunate sidabrinius ir aliuminius indus – su šiomis medžiagomis citrinų rūgštis nedraugauja. Beje, tą turėkite omenyje ir rinkdamiesi indų plovimo priemonę.