„Niekada ant stiklo keramikos kaitlentės nestatykite drėgnų indų. Jei puodo dugnas šlapias, ant kaitlentės liks baltų dėmių. Panaikinti jas sudėtinga. Todėl ši taisyklė – ant kaitlentės dėti tik sausus indus – turi būti svarbiausia“, – rašo Birutė iš Zarasų.
Ji prisipažino, kad pagaliau išsiaiškino, kaip apsaugoti savo kaitlentę nuo pridegusių maisto gabalėlių – receptų ji rado viename patarimų partale ir jais nori pasidalinti su kitomis moterimis.
Valant kaitlentę, nesinaudokite kempinėle indams plauti. Tam skirkite atskirą kempinėlę, o dar geriau – minkštą servetėlę. Riebalų likučiai ir maisto gabalėliai ant kaitlentės gali palikti dėmių ir įbrėžimų.
Vienas didžiausių kaitlenčių priešų – cukrus. Saugokitės, kad jo nepatektų ant įkaitusio paviršiaus – pridegusį cukrų nuvalyti labai nelengva. Lygiai taip pat teks vargti, jei pridegs plastmasė. Jei jau nutiko bėda, kaitlentę grandykite tam skirtu gremžtuku, o jei tokio po ranka neturite, galite pasinaudoti skutimosi peiliuku, pataria novate.ru.
Nublizginti kaitlentę galite daug neišlaidaudami. Tik atminkite, kad tam netinka jokios kietųjų dalelių turinčios priemonės.
Štai šis receptas – puikiai tinka: padenkite kaitlentę nedideliu kiekiu indų ploviklio, ant viršaus užberkite sodos ir užlašinkite porą lašų vandenilio peroksido. Luktelkite dvi minutes, o tuomet paviršių trinkite sukamaisiais judesiais.
Jei dėmės sunkiai valomos, gelbės šiluma. Pabarstykite dėmę soda, o iš viršaus uždenkite drėgna muiluota kempinėle, ištraukta iš šilto vandens. Tik svarbu, kad ji būtų švari. Palikite 15 minučių, o po to nusausinkite.
Valant kaitlentes praverčia minkštas ar vidutiniškai minkštas dantų šepetėlis. Jis naudingas, kai tenka valyti sunkiai pašalinamas dėmes. Toks pasirinkimas ypač veiksmingas, jei ant šepetėlio uždėsite dantų pastos ir truputį sodos.
Soda ir actas – visada suveikianti kombinacija. Jei susiruošėte valyti kaitlentę, pasigaminkite pastą: keturis valgomuosius šaukštus sodos sumaišykite su vienu šaukštu acto. Užtepkite košelės ant paviršiaus ir palikite pusvalandžiui. Po to patrinkite švaria drėgna kempinėle ir galiausiai nusausinkite.
Kaitlentę nublizginus, pravartu ją įtrinti minkštu audiniu, kuris suvilgytas nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Taip ant paviršiaus susidarys plėvelė, kuri apsaugos nuo dėmių ir pridegusių maisto gabalėlių.