Šviežias
Sunokusias šviežias uogas galima saugoti 2–3 mėnesius tamsioje vėsioje patalpoje esant 0 – plius 8 laipsnių temperatūrai. Patalpą būtina nuolat vėdinti, nes dėl priplėkusio oro, pripildyto anglies dioksido, spanguolės gali greitai sugesti.
Šaldytuve spanguolės saugojamos polietileno ar popieriniame maišleyje..
Šviežias spanguoles taip pat galima laikyti rūsyje. Tvarkingai supilkitas medinėse dėžėse, tik jų nereikia uždaryti. kad nepradėtų pūti, uogų geriau neplauti.
Mirkytas
Išplaukite ir išdžiovinkite pasirinktą indą. Po to užvirinkite vandenį. Kol jis vės, praplaukite uogas šaltame vandenyje. Įdėkite jas į indą, užpilkite atvėsusiu virintu vandeniu ir sandariai uždenkite dangteliu. Šias spanguoles laikykite šaldytuve, rūsyje ar balkone.
Vietoj atvėsusio virinto vandens galima naudoti stipraus skonio cukraus sirupą. Taip spanguolės išsilaikys 4 mėnesius. Tiesa, taip laikomos uogos praras savo tikrąjį skonį, mat uogos sugers skystį.
Sušaldytas
Prieš užšaldymą spanguoles reikia praplauti ir padžiovinti. Paskui sudėlioti į polietileno maišelius ar stiklainius. Uogas paskirstyti porcijomis, kad nereikėtų jų pakartotinai šaldyti.
Šviežios spanguolės išsilaikys 3, sušaldytos – 12–18 mėnesių.