1. Bananus galima išsaugoti jų kotelius apvyniojus maistine plėvele.
Tuomet šie vaisiai išsilaikys 7 dienomis ilgiau.
2. Obuolius nuo likusių produktų reikia laikyti atskirai. Šie vaisiai
išskiria ypatingas dujas – etileną, kuris pagreitina daržovių ir vaisių
brendimą.
3. Štai taip atrodo teisingas maltos mėsos užšaldymas. Faršą, sudėjus į
užspaudžiamą paketą, reikia suploti. Po to mediniu pagaliuku pažymėti
vietas, kur bus atlaužiamas faršas. Jei įsiklausysite į šį patarimą,
kas kartą nereikės atšildyti didelio mėsos kiekio.
4. Supjaustytas tortas nesudžius, jei į jo pjūvius įdėsite duonos
gabalėlių. Jei būtina, juos sutvirtinkite dantų krapštukais.
5. Svogūnus laikykite kaproninėse pėdkelnėse ir jie liks švieži visus 8
mėnesius.
6. Medų laikykite stikliniame inde su sandariu dangteliu. Šio skanėsto
jokiu būdu negalima saugoti geležiniame ar emaliuotame inde – nuo jų
medus oksiduojasi.
7. Daržininkai mėgsta saugoti morkas smėlyje. Sudėkite morkas į dėžę su
drėgnu smėliu taip, kad jos nesiliestų. 10 l smėlio sunaudokite 1
l vandens.
8. Pomidorai ilgiau išlieka švieži kambario temperatūroje.
9. Prieš dedant daržoves į šaldiklį, jas reikia apipilti karštu
vandeniu ar apiplikyti garais.
10. Svogūnas su laiškais nepraras savo šviežumo, jo galvutę įmerkus į vandenį.