Slypi daugybė bakterijų
„Indų plovimo kempinė yra neįtikėtinai nešvarus daiktas. Dėl to, kad naudodamiesi ja valote daržovių ar mėsos likučius, kuriuose gali būti patogeninių, kitaip tariant, ligas sukeliančių bakterijų“, – portalui „Tech Insider“ kalbėjo Niujorko universiteto Medicinos mokyklos mikrobiologas ir patologas Philipas Tierno.
Pasak specialisto, kempinės puikiai tinka mikrobams daugintis, nes jos aprūpina mikrobus maisto likučiais bei šilta ir visuomet drėgna aplinka.
Dėl šių priežasčių indų plovimo kempinės yra tikrų tikriausia bakterijų slėptuvė. Čia gali kauptis kampilo bakterija, salmonelės, stafilokokas – jos gali sukelti sunkias žarnyno bei odos infekcijas.
„Net jei perskalausite kempinę muilu, to nepakaks tam, kad išnaikintumėte visus joje slypinčius mikrobus“, – teigė P.Tierno.
Valymo būdas – itin greitas
Kempinę dezinfekuosite itin greitai ir paprastai, o tam neprireiks nei mikrobangų krosnelės, nei indaplovės. Geriausias būdas išvalyti kempinę nuo mikrobų – pamirkyti ją baliklio tirpale.
Jums prireiks didelio indo, kurio didžiąją dalį pripildykite vandeniu, o dešimtadalį indo tūrio – balikliu. Kempinę inde laikykite trumpai – nuo 10 iki 30 sekundžių. Baliklis beveik akimirksiu pašalins visas bakterijas, susikaupusias jūsų kempinėje.
„Šis būdas yra itin veiksmingas, taip galima pašalinti net juodligę sukeliančias sporas“, – pridėjo P.Tierno.
Po dezinfekacijos perskalaukite kempinę vandeniu ir palikite išdžiūti.
Kartokite šį dezinfekavimo procesą kiekvieną kartą po plovimo, ypač tada, kai plaunate indus, kuriuose buvo laikoma žalia mėsa.
Parengta pagal technisider.com