Verslininko planai subliuško: prieniškiai neturės žadėto traukos taško

2024 m. spalio 20 d. 12:45
Prienų centre greta Revuonos parko stūkso apleistas pastatas – senas malūnas, kuriame kurį laiką veikė viešbutis. Jo savininkas viešbutį dar 2022 metais žadėjo atnaujinti, bet darbai iki šiol nepajudėjo. Kodėl?
Daugiau nuotraukų (5)
Dabartinėje Prienų Kranto gatvėje ir jos apylinkėse XVIII amžiuje buvo dvaras. Jam sunykus išliko senas malūnas, kuris veikė 1901–1956 metais. 1984–1995 metais pastate buvo įkurtas viešbutis.
Į Saugomų nekilnojamųjų kultūros objektų sąrašą įtrauktą malūną Prienų savivaldybė vis bandė nuomoti, o vėliau jis atiteko Turto bankui.
2020 metais malūną aukcione už 147 tūkstančius eurų įsigijo verslininkas Valerijus Tarasovas.
Tada verslininkas prieniškių prašė pasidalyti istorinėmis pastato nuotraukomis, nes planavo atkurti viešbutį.
2022 metais verslininkas lankėsi Prienų savivaldybėje, pristatė savo planus, ką pastate darys. Malūno savininkas norėjo atkurti viešbutį, jame įrengti kambarius ir kavinę.
Planuota, kad netrukus bus pradėtas rengti techninis pastato atnaujinimo darbų projektas, o darbai prasidėtų 2023 metais.
Tačiau pastatas tebestovi užkaltais langais ir aptvertas segmentine tvora. Jokių gyvybės ženklų nematyti.
„Labai gaila, kad toks gražus pastatas virto vaiduokliu. Jis nepuošia Prienų ir parko. Keista, kodėl permainos nevyksta?“ – klausė prieniškė Vaida Rakauskienė.
Prienų savivaldybės Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas Tomas Žvirblys sakė, kad vis laukė, kada bus parengtas techninis pastato atnaujinimo projektas.
„Praėjus kuriam laikui paaiškėjo, kad pasikeitė pastato savininkas – juo tapo verslininko šeimos narys. Pagal įstatymus vėl turėjome laukti 6 mėnesius ir tik tada, jei techninis projektas vėl nebus parengtas, pastatą įtraukti į neprižiūrimo turto sąrašus ir skirti didesnį nekilnojamojo turto mokestį“, – verslininkų viražą atskleidė T.Žvirblys.
Po kurio laiko pastato savininku vėl tapo V.Tarasovas, todėl procesai vėl užsitęsė.
„Jis tvirtino, kad dabar turi verslo planų Jonavoje, todėl „Revuonos“ viešbučio atnaujinimo darbai sustoję. Kvietėme verslininką rugsėjo 25 dieną atvykti į savivaldybę ir aptarti susiklosčiusią situaciją, tačiau jis neatvyko. Už tai pastato savininkui bus skirta administracinė nuobauda“, – sakė T.Žvirblys.
Spalio mėnesį vyksiančio miesto tarybos posėdžio metu bus siūloma seną malūną įtraukti į neprižiūrimų pastatų sąrašą ir pradėti skaičiuoti didesnį nekilnojamojo turto mokestį.
V.Tarasovas „Laikinajai sostinei“ pripažino, kad viešbučio atgaivinimo projektas įšaldytas, bet prie jo verslininkas esą planuoja grįžti.
Prienaiviešbutismalūnas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.