Kino žvaigždės namas prie jūros parduotas už sensacingą sumą: juos pamatę stebisi visi

2024 m. spalio 13 d. 18:53
Lrytas.lt
Keturių miegamųjų ispaniškojo atgimimo stiliaus namas rugpjūčio mėnesį buvo įvertintas 21 mln. dolerių, tai yra 19,2 mln. eurų. Tačiau galiausiai šis Pajūrio Karmelyje (Kalifornija) esantis prabangus namas, kuriame kadaise gyveno garsus aktorius ir režisierius Klintas Istvudas (Clint Eastwood), ką tik buvo parduotas už beveik 17 mln. eurų.
Daugiau nuotraukų (13)
Pardavėjas Frederikas O'Suchas, į pensiją išėjęs investuotojas, 1996 m. nusipirkęs šį turtą iš K. Istvudo už maždaug 2,25 mln. dolerių, rugpjūtį jį įtraukė į parduodamų namų sąrašą už daugiau nei 19 mln. eurų.
O'Suchas atsisakė įvardyti pirkėją, tačiau sakė, kad į pirkimo kainą įskaičiuota dalis namo nestandartinių baldų.
Pirkėjui ir pardavėjui atstovavęs Timas Allenas iš „Coldwell Banker Realty“ Šiaurės Kalifornijoje sakė, kad sandoris įvyko greitai, o pirkėjas buvo viena iš kelių suinteresuotų šalių.
K. Istvudas, kuris yra glaudžiai susijęs su šia vietove, gyveno ispaniškojo atgimimo stiliaus name devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje. Pastatas buvo pastatytas apie 1924 m., tai yra keturių miegamųjų namas, įsikūręs vos už kvartalo nuo vandenyno.
Jo plotas – apie 409 kvadratiniai metrai, stogas dengtas molinėmis čerpėmis, yra vidinis kiemas.
Įsigijęs šį turtą, O'Suchas dvejus metus ir dar 2,2 mln. eurų skyrė renovacijai.
Pajūrio Karmelis – tai savita Kalifornijos atostogų bendruomenė, esanti maždaug už 200 kilometrų nuo San Fransisko. K. Istvudas 1986–1988 m. buvo Karmelio meras.
Gyventojai stebisi, kad pastaruoju metu šioje vietovėje buvo parduota daug prabangaus nekilnojamojo turto, pavyzdžiui, pernai už maždaug 26,5 mln. eurų parduotas „Butterfly House“. Prieš dvejus metus Bradas Pittas sumokėjo daugiau nei 36 mln. eurų už namą ant uolos viršūnės netoliese esančiame „Carmel Highlands“.
Parengta pagal „Wall Street Journal“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.