Kaune šio NT pasiūlos nebuvo ketverius metus: pagaliau statinys kyla

2024 m. rugsėjo 23 d. 14:16
„SBA Urban“ vystomame „Nemunaičių“ kvartale Kaune pradedamas statyti verslo centras „Hermanas“, kurio nuomininkų paieška rūpinsis tarptautinė NT konsultacijų ir valdymo bendrovė „Newsec“.
Daugiau nuotraukų (1)
Ekspertų teigimu, šis projektas padės spręsti nuo 2020-ųjų metų pirmosios pusės besitęsiančio naujų komercinių patalpų stygiaus mieste situaciją, kai modernių patalpų ieškančios bendrovės iš esmės neturėjo pasirinkimo. „Newsec“ analitikų duomenimis, biurų vakansija mieste šiemet pasieks 2–3 proc.
„Plėtotojai pastaruosius keletą metų į komercinio NT projektų plėtrą žiūrėjo itin atsargiai, tai lėmė šiuo metu susidariusią situaciją: paklausa naujoms biurų erdvėms auga, šiuo metu matome poreikį 30 – 40 tūkst. kv. m plotui, tačiau pasiūloje – mažiau nei 10 tūkst. kv. m tokio tipo erdvių, dalį kurių potencialūs klientai vertina kaip ne itin patrauklias“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Lietuvoje Jurgita Ragaišė.
Ekspertės teigimu, naujų verslo centrų ir kitų naujas biuro erdves pasiūlysiančių NT projektų Kaune yra suplanuota, tačiau nė vieno iš jų statybos pirmąjį metų pusmetį nebuvo pradėtos, tai reiškia, kad paklausą atliepti jie pradės ne anksčiau nei 2025–2026 metais. 2024-aisiais biurų erdvės Kaune paaugo vos 1,2 tūkst. kv. m, praplėtus vieną iš egzistuojančių objektų mieste.
„Ryškiausias postūmis bus 2025-ųjų pabaigoje planuojamas atidaryti verslo centras, rinką papildysiantis kiek daugiau nei 10 tūkst. kv. m aukštos klasės biuro erdvių. Jau dabar sulaukiame iškirtinio rinkos susidomėjimo ir kalbamės dėl galimybių įsikurti būtent mūsų naujajame verslo centre“, – teigia teigia „SBA Urban“ bendrovės „Urban LIVE“ direktorė Inga Navickaitė.
Pasak jos, svarbus aspektas yra tai, kad paklausą biurų erdvėms Kaune kuria ir tarptautinės bendrovės, keliančios itin aukštus kokybės, tvarumo ir komforto reikalavimus.
„Tai, jog šio projekto plėtotojai siekia gauti ne tik BREEAM, bet ir pirmąjį Kaune bei antrąjį Lietuvoje „WELL“ kokybės sertifikatą, turėtų auginti Kauno konkurencingumą užsienio investicijoms. Šis standartas reiškia išskirtinį dėmesį pastate dirbančių žmonių sveikatai bei savijautai ir ilgainiui mūsų šalyje turėtų tapti vis labiau įprastas“, – sako ekspertė.
Planuojama, kad verslo centre įsikurti galės ir stambesni nuomininkai (2–3 tūkst. kv. m. ploto ar daugiau), nes, dėl pasiūlos trūkumo pastaraisiais metais didesnio biuro poreikį turinčios įmonės Kaune tiesiog neturėjo kur persikelti, dominavo 250–350 kv. m ploto biurai.
Verslo centrą bendrovė stato kairiajame Nemuno krante, H. ir O. Minkovskių gatvėje. Kauno savivaldybei suteikus statybos leidimą, antruoju etapu, šalia jau baigtų 5 korpusų įsikurs verslo centras ir daugiau nei 500 automobilių parkavimo vietų pasiūlysianti daugiaaukštė stovėjimo aikštelė. Taip pat kaip ir pirmasis „Nemunaičių“ etapas, antrasis kurtas kartu su Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studija.
Kaunasverslo centrasStatybos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.