Naujinkuose kyla ne tik nauji daugiabučiai, atrado ir apleistus žaliuosius plotus: vers nuostabiu parku

2024 m. rugsėjo 19 d. 13:52
Naujininkų rajonas Vilniuje, po savivaldybės ir verslo investicijų, sparčiai keičia savo veidą. Gražėjančios viešosios erdvės, visi miesto gyvenimo reikalingi patogumai, galimybė greitai pasiekti miesto centrą tuo pačiu gyvenant šalia gamtos tampa reikšmingais argumentais, dėl kurių vis daugiau žmonių pradeda svarstyti šį rajoną kaip vietą savo svajonių namams.
Daugiau nuotraukų (4)
Pramoninės teritorijos virsta gyvenamosiomis
Pokyčiai Naujininkuose – akivaizdūs. Buvusios apleistos pramoninės teritorijos nuosekliai virsta gyvenamosiomis, tuo pačiu metu aplink sparčiai keičiasi jų aplinka. Kaip numatyta ambicingame „Vilnius connect“ plane, jau greitai Geležinkelio ir Pelesos gatvėse bus kuriamas poilsio ir pramogų miestelis, žaliosios erdvės.
Taip pat numatytos ir pėsčiųjų jungtys tarp Naujininkų ir Naujamiesčio: pirmoji – tarp Šv. Stepono ir Pelesos gatvių, antroji – tarp Algirdo gatvės ir Dzūkų gatvės. Atnaujintas Šviesos skveras, esantis tarp Liepkalnio ir Pelesos gatvių, kvies laisvalaikį leisti gamtoje – čia bus atnaujinti pėsčiųjų takai, žaidimo aikštelė, planuojama įrengti sporto aikštelę, apšvietimą bei kameras, kurios užtikrins erdvės saugumą.
Keičiasi ir šio rajono gamtovaizdis. Viešoji įstaiga „Vilniaus miesto parkai“ ruošiasi tvarkyti mišku ir krūmais apaugusią pievą Naujininkų mikrorajone, tarp Kaminkelio ir Žirnių gatvių. Tikimasi, kad kol kas apleista pieva ją sutvarkius, išryškinus vertingąsias savybes, atkreipus žmonių dėmesį į čia žydinčius nuostabaus grožio medžius ir krūmus, išgryninus kitas idėjas taps dar viena miestiečių lankoma vieta, kurioje dera gamta ir žmogus.
Vertina patogų susisiekimą
Vienas didžiausių Naujininkų privalumų – patogi infrastruktūra. Visai čia pat yra Senamiestis bei Naujamiestis, kurie nesunkiai pasiekiami pėsčiomis, automobiliu bei viešuoju transportu, pietinis aplinkkelis, leidžiantis išvengti spūsčių.
Patogu ir dažnai keliaujantiems: visai čia pat – tarptautinis Vilniaus oro uostas, o naujuoju „Rail Baltica“ geležinkeliu Kaunas bus pasiekiamas per 30 minučių, Ryga – per 2, Talinas – per 4 valandas.
Rajonas patogiai pasiekiamas ir dviračių mėgėjams: 2022 m. buvo baigtas tiesti dviračių takas, sujungęs šį rajoną su Naujamiesčiu ir taip įjungęs jį į viso miesto dviračių tinklą. Dešimties minučių automobiliu atstumu – ir vilniečių numylėtas Liepkalnis. Kai kurie važiuoja čia pasidžiaugti slidinėjimo malonumais, kiti – stebėti kylančių ir besileidžiančių lėktuvų.
Kyla naujas modernus kvartalas
Ieškančių naujo būsto akį traukia pietinėje Naujininkų dalyje esanti Kaminkelio gatvė, kurioje dominuoja individualūs namai, kalvos ir didžiuliai žali plotai poilsiui. „EIKA“ grupei priklausanti „EIKA Development“ čia plėtoja gyvenamųjų namų kvartalą „Nauji peizažai“.
Naujoje gyvenvietėje įsikurs 3 namai su 103 įvairaus išplanavimo butais ir 3 komercinėmis patalpomis. Daugelio būstų savininkai pro langą galės mėgautis nuostabiais gamtos peizažais, o prireikus – vos kiek daugiau nei per 10 minučių automobiliu pasieks miesto centrą.
„Vis daugiau vystytojų, verslų bei naujų gyventojų įžvelgia šio rajono potencialą. Vilniui plečiantis, Naujininkai tampa tarsi Naujamiesčio tęsiniu, o matant, kokie pokyčiai suplanuoti aplink, pavyzdžiui, Vilniaus geležinkelio ir autobusų stotyse, Vilniaus oro uoste, šalia esančiose teritorijose, akivaizdu, kad artimiausiu metu tai bus vienas moderniausių ir patraukliausių rajonų šiuolaikiniam žmogui“, – sako Tomas Žiaugra, „EIKA Development“ plėtros departamento direktorius.
NaujininkaiVilniusStatybos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.