Druskininkuose atsiras visus metus veikiantis jūros bangų baseinas ir viešbučio tipo privačių apartamentų kompleksas su baseinu ant stogo

2024 m. rugsėjo 19 d. 09:00
Druskininkai – vienas iš kurortinių Lietuvos miestų. Čia kasmet suplūsta tūkstančiai Lietuvos ir užsienio turistų ne tik puoselėti savo sveikatą, bet ir pailsėti. Druskininkų savivaldybė nuolat stengiasi, kad kurortas gražėtų ir būtų patogūs tiek gyventojams, tiek ir miesto svečiams. Artimiausiu metu prie gausių pramogų prisidės visus metus po stogu veikiantis dirbtinių jūros bangų baseinas. Taip pat poilsiautojų įpročius keis nuosavo viešbučio apartamentų koncepciją turintis „Nemunas by CITUS“. Komplekse bus galima mėgautis malonumų visuma, kuri būna net ne visuose viešbučiuose.
Daugiau nuotraukų (7)
Jūros bangos ir banglenčių sportas
Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas prisipažįsta, kad svajonė turėti jūrą ne tik Palangoje, bet ir Druskininkuose užgimė dar prieš 15 metų. Tuomet projekto įgyvendinti nepavyko, o šiandien siekiai yra gerokai ambicingesni. „Mūsų ir Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centro AQUA tikslas – šalia žiemos komplekso „Snow Arena“ įkurti unikalų vandens ir pramogų kompleksą, kuriame būtų vienintelis Europoje ištisus metus veikiantis jūros bangų baseinas. Baseinas bus skirtas vis labiau populiarėjančio banglenčių sporto mėgėjams ir profesionalams. Pagal poreikį galėsime reguliuoti bangų aukštį, formas ir dažnį“, – jūros bangų baseino privalumais dalijasi Druskininkų meras.
Naujose poilsio ir pramogų erdvėse žmonės galės išmokti plaukti banglente. O tie, kurie jau yra prisijaukinę šį vandens sportą, treniruodamiesi skros net 2 metrų aukščio bangomis. Taip pat numatyta, kad baseiną tarsi amfiteatras apgobs kopos, o stogas imituos mėlynus vasaros debesis, šildys dirbtinė saulė, o per stogą bus matomas giedras dangus. Kompleksas bus draugiškas šeimai, todėl ieškantys ramaus, atpalaiduojančio poilsio galės nuo gultų ar baro terasos grožėtis nuostabia pakrante, maudytis ir šokinėti per bangas.
Pramogos ištisus metus
Vasara Lietuvoje geriausiu atveju trunka tik 3 mėnesius. Vienas iš Druskininkų kurorto išskirtinumų – sveikatinimo paslaugos ir poilsio pramogos, kurios nepavaldžios sezoniškumui. Tiek vasaros, tiek žiemos atrakcijomis čia galima mėgautis bet kuriuo metų laiku. Todėl Druskininkus, kaip atostogų vietą, poilsiautojai pasirenka nepriklausomai nuo to, koks oras vyrauja šalyje. Dėl šios priežasties naujasis baseinas yra apgalvotas iki mažiausių smulkmenų ir veiks po stogu, kad turistai galėtų mėgautis visais šilto sezono privalumais net ir žiemą. Tad neabejojama, kad čia dažnai atvyks saulėtų dienų išsiilgę poilsiautojai.
Be jau veikiančių Druskininkų vandens parko, uždarų kalnų slidinėjimo trasų komplekso „Snow Arena“ ir Lynų kelio, čia planuojama ir daugiau pramogų. „Unikaliame vandens ir pramogų centre bus baseinai, poilsio oazės, padelio aikštelės, akrobatinio slidinėjimo trasa, alpinizmo sienos, paplūdimys, jūra, viešbutis ir kitos pramogos“, – ambicingais AQUA centro tikslais dalijasi įmonės vadovas Edmundas Antanaitis.
Jis atvirauja, kad, įgyvendinant grandiozinį projektą, tariamasi su panašią patirtį turinčiais pasaulinio lygio ekspertais. Taip pat pasitelktos pažangiausios naujausios technologijos, kurių pritaikymo kaina skaičiuojama milijonais. Erdvės atitiks aukščiausius kokybės standartus ir bus tokios didelės, kad vienu metu paplūdimio ir jūros malonumais galės mėgautis net 5000 lankytojų. Tad vietos užteks visiems. Nors šiuo metu vyksta projektavimo darbai, naujojo vandens ir pramogų centro duris planuojama atverti po 3–4 metų.
Sanatorija taps viešbučiu
Kitas Druskininkams labai svarbus projektas – nuosavo viešbučio privačių apartamentų kompleksas. „Buvusios sanatorijos „Nemunas“ pastatas ilgą laiką buvo didžiausias ir opiausias mūsų miesto objektas. Savivaldybė įdėjo daug pastangų, kad jį perimtų iš profesinės sąjungos. Džiaugiamės, kad bankrutavusi sanatorija pateko į patikimas CITUS rankas ir atgims naujam gyvenimui – taps modernia daugiafunkce erdve“, – reikšmingu miesto pasiekimu dalijasi Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.
Perkuriant buvusią sanatoriją pasitelktas ne populiarus būdas viską griauti, o išsaugoti kuo daugiau naudingų pastato dalių ir architektūros. Liko pagrindinė pastato konstrukcija: kolonos, perdangos ir kai kurios laikančiosios sienos. Taip pat vyko ir kapitalinio remonto darbai: nuardyta ir naujai pakeista dešimto aukšto perdanga, sustiprintas likęs stogo karkasas, pakeisti langai, atnaujintas fasadas ir apdaila, naujai įrengtos visos inžinerinės sistemos – elektros instaliacija, komunikacijos, vamzdynai ir ventiliacija. Tad „Nemunas by CITUS“ yra iš esmės naujas pastatas, turintis buvusios sanatorijos autentišką charakterį ir „širdį“.
Pramogos ant pastato stogo
Numatyta, kad viešbutį primenančiame naujame, beveik 40 metrų aukščio ir 18 000 kvadratinių metrų ploto „Nemunas by CITUS“ komplekse bus įrengti 372 privatūs apartamentai, įsikurs poilsio ir pramogų paslaugas teikiančios įmonės. „Pirmajame aukšte planuojamos restoranas, bendradarbystės erdvės, sporto klubas, vaikų žaidimų kambarys, kepyklėlė ir SPA. 2–10 aukštuose suprojektuoti gyvenimui ir poilsiui skirti apartamentai, kurie turės ne tik gyvenamąsias patalpas, vonios kambarį, bet ir virtuvę. Ant paskutinio aukšto stogo planuojama įrengti laisvalaikio erdvę, kurioje puikuosis atviras, 18 metrų ilgio baseinas, sūkurinė vonia, pirtys ir restoranas“, – būsimą nuosavo viešbučio privačių apartamentų komplekso struktūrą detalizuoja CITUS plėtros vadovas Artūras Žimaila.
Nuo pastato stogo atsivers nuostabi 360 laipsnių Druskininkų panorama, kuria gyventojai ir svečiai galės gėrėtis ne tik sėdėdami restorane, bet ir plaukiodami baseine. Žinoma, visų saugumui erdvės bus apjuostos skaidria tvorele, tačiau tai nė kiek nesumažins matomumo. Miesto vaizdu nuo stogo net neišėję iš namų mėgausis ir kai kurių apartamentų savininkai, kurie pietiniame pastato korpuse turės savo privačią terasą.
Planuojama, kad „Nemunas by CITUS“ pirmas korpusas bus visiškai įrengtas ir duris atvers dar šių metų pabaigoje. O visas viešbutis ims veikti jau kitų metų pabaigoje.
Keis poilsio ir verslo įpročius
Anot Artūro Žimailos, „Nemunas by CITUS“ yra unikalus tuo, kad jame įkurtų privačių apartamentų savininkai galės mėgautis visais viešbučio teikiamais privalumais. Tai reiškia, kad pastatą valdys vienas administratorius, kuris rūpinsis visomis erdvių priežiūros paslaugomis: patalpų valymu, priežiūra, net reklama, privačių apartamentų nuoma ir rezervacijos sistemų valdymu. Tokių apartamentų savininkai galės poilsiauti patys arba išnuomoti erdves turistams, atvykusiems į Druskininkus pramogauti ir sveikatintis.
Tai gali tapti tikru perversmu nekilnojamojo turto rinkoje. Turint tokio tipo apartamentus savininkams nebereikia rūpintis visais rinkodaros ir reklamos aspektais arba po lankytojų išvykimo važiuoti į vietą sutvarkyti kambarius. Visu tuo pasirūpins pastato administratorius. Tad tokiu būdu ne tik sutaupomi pinigai, nes nebereikia rezervuoti apartamentų asmeninėms atostogoms, bet ir uždirbama iš turistų, atvykusių į miestą.
Baltijos šalyse tokios paslaugos – pirmos
CITUS plėtros vadovas A.Žimaila pripažįsta, kad dėl savo išskirtinumo šis projektas turi ir iššūkių. Komplekso plėtotojai siekia sukurti unikalias privačių apartamentų priežiūros ir nuomos paslaugas, kurios palengvintų savininkų gyvenimą. Ieškoma bendros nuomos koordinavimo sistemos, kuri padėtų puoselėti kaimynų bendruomenę, tolygiai paskirstytų lankytojų srautus, kad kiekvienas galėtų užsidirbti. Taip pat kuriami įvairių atvejų scenarijai, rengiamas kokybės standartas, diegiama patikros kontrolė, analizuojami teisių suteikimo ir mokesčių administravimo ypatumai. Visa tai padės išvengti nenumatytų klaidų ir užtikrinti nepriekaištingos kokybės paslaugų teikimą.
Didžiausi pasaulyje paveikslai
„Nemunas by Citus“ – unikalus ne tik savo funkcionalumu, bet ir išvaizda. Planuojama, kad pastato stogas turės įspūdingą „karūną“, o ant fasado bus pavaizduoti trys bene didžiausi pasaulyje žymaus lietuvių kompozitoriaus ir dailininko, vieno Druskininkų simbolių – M.K.Čiurlionio – paveikslai ir jo paties portretas. Tarp balkonų pertvarų esančios plokštumos tarpusavyje susijungs į vientisą mozaiką, į kurią žiūrint tam tikru kampu bus matomi žymiojo menininko paveikslai. Interjere taip pat netrūks meninių elementų, kurie padės sukurti atpalaiduojančią ir jaukią komplekso atmosferą.
Pelninga investicija
Jei planuojate artimoje ateityje įsigyti antrą būstą gyvenimui arba poilsiui – apartamentai „Nemunas by CITUS“ komplekse gali būti geriausias jūsų pasirinkimas. Neabejojama, kad nekilnojamasis turtas Druskininkų širdyje yra ne tik patogus, bet ir greitai atsiperkantis. Šalia pastato yra daug žaliųjų miesto vietų, o visos pramogos nutolusios nedideliu atstumu. Tad šią vietą ypač pamėgs turistai, kurie į miestą plūsta ištisus metus.
Savivaldybės ir CITUS prognozes patvirtino ir šalies gyventojai, kurie per pirmąjį pusmetį nuo projekto paleidimo jau rezervavo apie du trečdalius privačių apartamentų pirmojoje projekto dalyje. Didžiausio susidomėjimo sulaukė 19–39 kvadratinių metrų būstai. Daugiausia pirkėjų yra iš Vilniaus, Kauno, Druskininkų ir kitų miestų. Tam yra kelios priežastys. Pirmoji – Druskininkai nuo Vilniaus ar Kauno yra arčiau nei pajūris. Antroji – miestas klesti visus metus. Trečioji – tai pelninga investicija, nes mieste viešbučių kainos yra aukštos, trumpalaikės nuomos butai neturi papildomų pramogų ir sveikatinimo paslaugų, o privačius apartamentus savininkai galės lengvai išnuomoti, kai jais patys nesinaudos.
Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas džiaugiasi: „Druskininkų veidas kasmet keičiasi. Judame į priekį, įgyvendiname bendruomenei ir kurorto svečiams svarbius projektus. Smagu, kad prie savivaldybės pastangų kurti gražesnius, patogesnius, įdomesnius Druskininkus aktyviai prisideda verslas ir bendruomenė.“
„Supermiestai“ – unikalus projektas, startavęs 2024 metais, skirtas Lietuvos savivaldybėms. Jo metu pristatomos įdomiausios ir sėkmingiausios Lietuvos savivaldybių programos. Šios iniciatyvos tikslas – supažindinti visuomenę su miestų ir regionų plėtra bei savivaldybių pasiekimais.
Projekto „Supermiestai“ dalyvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.