Nesutarimai dėl gatvės tęsiasi 5 metus: kauniečiai pasakė, ko norėtų vietoj asfalto

2024 m. rugsėjo 16 d. 13:52
Žemųjų Šančių ir Kauno savivaldybės nesutarimai dėl planuojamos naujos gatvės palei Nemuną tęsiasi jau 5 metus. Į diskusiją, ką daryti, kad projektas būtų priimtinas visiems, jau įsitraukė ir architektai.
Daugiau nuotraukų (24)
Rugpjūčio 26 dieną Kauno architektų namuose buvo nagrinėjamas Nemuno krantinės gatvės projektinis pasiūlymas. Tai jau ketvirtas variantas, kurį miesto savivaldybė pateikė Žemųjų Šančių bendruomenei. Ši jau penkerius metus nesutinka, kad palei Nemuną būtų nutiesta nauja gatvė.
Kad spendimas pagaliau būtų rastas, į procesą įsitraukė ir Kauno regiono architektų taryba (Kauno RAT). Kauno RAT pirmininkas Vilijus Adomavičius sakė, kad ekspertai savo pasiūlymus pateikė dar praėjusių metų gruodžio mėnesį. Pasak V.Adomavičiaus, negalima teigti, kad į bendruomenės ir architektų pastabas visai neatsižvelgta.
„Naujuose projektiniuose pasiūlymuose gatvė sutrumpinta, numatyta, kad judėjimas joje bus mažo intensyvumo, leistinas greitis – iki 20 kilometrų per valandą. Ekspertai vėl parengs savo išvadas ir pasiūlymus, tai užtruks. Vis dėlto pokyčių jau padaryta“, – aiškino architektas.
Žemųjų Šančių bendruomenės narys Saulius Pikšrys mano, kad pokyčiai per maži. Naujame projekte gatvė iš tiesų trumpesnė. Anksčiau buvo planuota, kad jos plotis bus 5,5 metro.
„Dabar numatyta, kad asfaltuotos gatvės plotis – 3,5 metro, bet po 1 metrą iš abiejų pusių suplanuota kloti trinkeles, kur galės stovėti ar apsisukti automobiliai. Projektuojamose žaidimų aikštelėse planuojama plastikinė danga. Tai gamtinės zonos niokojimas“, – sakė S.Pikšrys.
Gyventojai norėtų, kad vietoj asfalto būtų tiesiama sutvirtinta suplūkta žvyro danga.
„Be to, šios gatvės vis tiek nereikia. Tai vienintelė vieta Kaune, kur upė nuo gyventojų neatskirta gatve“, – tikino S.Pikšrys.
Kaunasgyventojaigatvė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.