Namas dovanų: TuriuŽalą.lt pristato unikalų TV projektą „Svajonė²“ – šeimų atranka jau prasidėjo

2024 m. rugpjūčio 27 d. 15:00
VšĮ „Turiu Žalą“, bendradarbiaudama su UAB „BMCO group“ („TuriuŽalą.lt“), Gaisrinių tyrimų centru, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu prie LR Vidaus reikalų ministerijos bei Širvintų rajono savivaldybe, pradeda unikalų ir Lietuvoje dar nematytą televizinį projektą.
Daugiau nuotraukų (2)
„Jau seniai žinojome, kad „TuriuŽalą.lt“ yra ne tik verslas – tai veikla, kuri iš tikrųjų keičia žmonių gyvenimus. Mes kiekvieną dieną gelbėjame žmones po nelaimių, palaikome juos tamsiausiais gyvenimo periodais. Šis didžiulis TV projektas yra nemažas iššūkis ir mums patiems, tačiau tokie darbai tik dar labiau sujungia komandą ir sukuria prasmę,“ – sako „TuriuŽalą.lt“ vadovas Vytautas Binkauskas. „Neabejoju, kad stengiamės ne be reikalo. Su šiuo projektu planuojame edukuoti visuomenę apie gaisro pavojus, jo prevenciją, o svarbiausia – padovanoti naujai įrengtus, modernius namus šeimai, kuriai to reikia labiausiai.“
„Svajonė²“ – visuomenės edukacijai ir svajonių išpildymui Projektas pavadinimu „Svajonė²“ šį rudenį bus transliuojamas „Lietuvos ryto TV“. Inicijuoto projekto tikslas – edukuoti visuomenę apie ugnies vystymosi anatomiją ir gaisro prevenciją. Taip pat bus siekiama glaudaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo, įtraukiant daugybę skirtingų juridinių asmenų bei partnerių. Svarbus šio projekto akcentas – bendradarbiavimas su gaisrininkais ir susijusiais atstovais, nes jaunieji gaisrininkai turės galimybę dalyvauti praktinėse pratybose tikros gaisro simuliacijos metu. Šios pratybos, kurios įprastai valstybei kainuotų nemažai, šiuo atveju yra dalinai finansuojamos privataus verslo, prisidedant prie jaunųjų specialistų edukacijos.
Ne mažiau svarbi projekto dalis – galimybė padovanoti naujus, modernizuotus ir gyvenimui pritaikytus namus šeimai iš socialiai jautrios visuomenės grupės. Siekiame padėti vienai šeimai paversti savo svajonę realybe – suteikti nuosavą turtą, šiltus, modernius, naujai įrengtus namus. Nuo rugpjūčio 21 dienos naujienų portale „Lrytas.lt“ prasidėjo šeimų atranka. Kviečiame registruotis visas šeimas, kurios, nors ir susiduria su finansiniais sunkumais, atkakliai siekia geresnio gyvenimo. Po registracijos, specialistų komanda susisieks su kiekviena šeima asmeniškai ir atliks pirminę atranką. Atrinktos trys šeimos bus aplankytos filmavimo komandos, kuri įamžins jų gyvenimo istorijas. Šios istorijos bus viešinamos vaizdo įrašų formatu, o visuomenė galės dalyvauti balsavime, padėdama dalinai nuspręsti, kuriai šeimai atiteks atnaujintas būstas. Balsavimo rezultatus lems tiek portalo skaitytojų balsai, tiek specialiai suburtos komisijos verdiktas.
Projekto etapai ir jo įgyvendinimas
Pagrindiniu projekto objektu pasirinktas mūrinis namas Širvintų rajone. Projekto metu šiame gyvenamajame name bus simuliuojami skirtingų tipų gaisrai, siekiant atskleisti dažniausias gaisrų priežastis, tokias kaip netvarkinga elektros instaliacija ar nevalytas kaminas. Šių simuliacijų metu bus vykdomi tyrimai, kurie parodys, kaip greitai plinta ugnis, kokiomis temperatūromis dega patalpos ir kaip greitai jos užsipildo dūmais. Atkreipiant visuomenės dėmesį, bus kalbama ir apie gaisro prevenciją, saugumo reikalavimus. Visą procesą atidžiai prižiūrės Gaisrinių tyrimų centro specialistai ir ugniagesiai gelbėtojai, kurie vėliau gaisrą saugiai užgesins, užtikrindami visų dalyvių saugumą ir proceso mokomąją vertę.
Projekto vertė viršija 170 tūkst. eurų ir „TuriuŽalą.lt“ vadovas Vytautas Binkauskas tiki, kad ši investicija suteiks visuomenei žinių ir turės realų poveikį ugniagesių ekspertų mokymui bei šeimos, kuriai bus padovanotas namas, gyvenimo kokybei.
Po gaisro užgesinimo vyks specialūs ugniagesių ekspertų kvalifikacijos kėlimo mokymai. Šių mokymų metu esami ir būsimi ekspertai gilins savo žinias ir įgūdžius, nustatydami gaisro priežastis, židinio vietą bei kitus svarbius faktus, reikalingus išsamiam tyrimui.
„TuriuŽalą.lt“ komanda atskleis, su kokiais iššūkiais susiduria žmonės, patyrę gaisro žalą. Taip pat TV projekto metu žiūrovams pademonstruos, kaip vertinama turto žala ir išsamiai aptars turto draudimą, pabrėš jo svarbą ir būtinybę tokiose situacijose. Ši dalis padės geriau suprasti, kaip svarbu būti pasiruošusiam nelaimėms ir kokią didelę reikšmę gali turėti tinkamai apdraustas turtas.
„Mūsų komanda turi tik kelis mėnesius, kad pilnai atstatytų šį namą, ir tai tikrai nėra lengvas darbas,“ – sako Vytautas Binkauskas, „TuriuŽalą.lt“ vadovas. „Turėsime susidoroti su nemenkais projekto techniniais iššūkiais, o kur dar atnaujinimo etapas. Po gaisro namui bus atliktas specializuotas valymas ir gaisro kvapo naikinimas. Taip pat laukia nemažai demontavimo darbų, įskaitant naujos stogo konstrukcijos įrengimą, fasado atnaujinimą, naujų langų montavimą, apšiltinimo darbus, vandentiekio ir nuotekų sistemų įrengimą, naujos elektros instaliacijos įrengimą bei visiškai pilną vidaus apdailą. Bet kokiu atveju, esame pilnai tam pasiruošę ir kartu su profesionalų komanda dėsime visas pastangas, kad namas būtų atstatytas laiku ir svarbiausia – kokybiškai. Mūsų tikslas, kad būsimi namo šeimininkai jau šių metų šv. Kalėdas galėtų sutikti naujuose namuose.“
Šis unikalus projektas bus transliuojamas per „Lietuvos ryto TV“ nuo spalio mėnesio. Žiūrovai galės stebėti kiekvieną etapą, kaip iš pelenų kyla nauji, saugūs ir jaukūs namai. Taip pat kviečiame sekti naujienas ir VšĮ „Turiu Žalą“ „YouTube“ kanale, kur bus taip pat skelbiamos šios laidos epizodai.
Jei norėtumėte prisidėti taip pat prie šio projekto įgyvendinimo savo parama ar auka, kviečiame apsilankyti „TuriuŽalą.lt“ svetainėje www.turiuzala.lt ir sužinoti daugiau apie viešosios įstaigos (VšĮ) paramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.