Nuostabioje Vilniaus vietoje tebestūkso griuvenos: įspūdingus A. Avulio planus temdo teisminės pinklės (2)

2024 m. rugpjūčio 5 d. 19:39
Nors Žirmūnuose, nuostabioje vietoje prie Neries, stūksančios aštuonios griuvenos parduotos jau prieš 5 metus, vietoj jų nauji pastatai iškils dar negreitai, nes teritorijos detalusis planas tik pradėtas rengti.
Daugiau nuotraukų (22)
Kai iš banko „Snoras“ apleistus statinius už 1,276 mln. eurų 2019-aisiais įsigijo „Hanner“ priklausanti bendrovė „Investicijų grupė“, sklido kalbos, kad netrukus čia bus galima įsigyti prabangų butą.
Tačiau ne viskas taip paprasta. Trūksta ne tik teritorijos detaliojo plano.
Beveik ketverius metus „Investicijų grupei“ nepavyko pasirašyti valstybinės žemės nuomos sutarties su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT).
Pagaliau tai padaryti instituciją įpareigojo teismas – 2023-iųjų birželio pradžioje Vilniaus apygardos teismas paliko galioti NŽT nepalankią pirmosios instancijos teismo nutartį, kuria ji įpareigota su „Investicijų grupe“ sudaryti nuomos sutartį.
Savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas tik praėjusių metų gruodį pasirašė įsakymą dėl teritorijos detaliojo plano rengimo.
Kol kas nėra nustatytas 1,02 hektaro žemės sklypo naudojimo būdas, nesuplanuota susisiekimo ir inžinerinė infrastruktūra, neaiškus teritorijos naudojimo reglamentus.
Tad panašu, kad vaizdingoje vietoje apleistas angaras, kurio paskirtį jau retas beprisimena, apgriuvę sandėliai, administraciniai pastatai stūksos dar ilgai.
2019 metais parduoti pastatai prie Neries tinkami tik nugriauti. O sklypo nuomos sutartis galioja iki 2052-ųjų.
Tačiau prieš penkerius metus dokumentuose buvo pastebėta neatitikimų ir tai tapo dar vienu kliuviniu greičiau pradėti statybas.
Mat paaiškėjo, kad nekilnojamojo turto būklė neatitinka kadastrinių matavimų byloje užfiksuotų ir Nekilnojamojo turto registre įregistruotų duomenų.
VilniusŽirmūnaipastatai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.