Vieno svarbiausio Panevėžio pastato modernizacija įstrigo: priežasčių nebeslepia

2024 m. liepos 24 d. 16:41
Raimonda Mikučionytė
Praėjusių metų rudenį Turto bankas pasirašė sutartį dėl Panevėžyje, Vasario 16-osios gatvėje, esančio „Sodros“ pastato modernizacijos. Jis kainuos beveik 8 milijonus eurų.
Daugiau nuotraukų (1)
Kapitalinį pastato remontą ir modernizaciją turėjo atlikti bendrovė „Brosta“, tačiau darbai sustojo ir statybvietėje jau senokai nesimato pastato remonto darbus atliekančių žmonių. „Sodros“ pastato modernizacijos darbus atliekanti bendrovė turi finansinių sunkumų ir jai gresia bankrotas.
Darbus perėmė subrangovas
Valstybės įmonės Turto bankas ryšių su žiniasklaida vadovas Paulius Vaitekėnas naujienų portalui JP paaiškino, kad darbai yra sustoję – rangovas susidūrė su finansiniais sunkumais.
„Šiuo metu darbus yra perėmęs subrangovas. Įsigaliojus rangovo bankroto faktui, sutarties vykdymą visa apimtimi galėtų perimtų subrangovas. Jeigu procesas užtruks per ilgai, sutartis būtų nutraukiama ir paskelbtas naujas konkursas“, – sakė P. Vaitekėnas ir tvirtino, jog tikimasi, kad Panevėžio „Sodros“ pastato modernizacija nepabrangtų.
Sumokėjo už atliktus darbus
Turto banko ryšių su žiniasklaida vadovas pristatė, kokie darbai jau yra atlikti pradėjus pastato modernizaciją.
„Šiuo metu pradėti yra visų kone sričių darbai: apdaila, ardymas, apšiltinimas, hidroizoliacija, inžinerinių sistemų įrengimo darbai ir visa kita, kas numatyta projekte. Bendrovei „Brosta“, įsigaliojus bankroto faktui, gali būti pateiktos pretenzijos dėl laiku ir kokybiškai neatliktų darbų. Tai būtų pateikta įstatymų numatyta tvarka“, – aiškino P. Vaitekėnas ir teigė, kad Turto bankas statybų rangovui bendrovei „Brosta“ sumokėjo tik už jau atliktus darbus.
Susidūrė su sunkumais
Bendrovės „Brosta“ vadovas Valdas Karabinas naujienų portalui JP patvirtino, kad Panevėžio „Sodros“ pastato remonto darbai nevyksta.
„Įmonė turi sunkumų. Tačiau šiuo metu plačiau komentuoti situacijos nenorėčiau. Ieškome sprendimo variantų ir šiuo metu negaliu komentuoti, kaip bus toliau“, – sakė V. Karabinas.
PanevėžyspastatasRenovacija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.