Fantastiškoje vietoje netoli „Litexpo“ kelią skinasi naujas kvartalas: laukia kaimynų pastabų

2024 m. liepos 22 d. 10:39
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „Realco“ rengiasi planuojamo kvartalo statybos darbų prie sostinės parodų ir kongresų centro „Litexpo“ pristatymui, skelbia „Verslo žinios“.
Daugiau nuotraukų (5)
Įmonės „Realco“ vadovas Julius Dovidonis portalui minėjo, jog planuojamo kvartalo išdėstymo schema visuomenei turėtų būti pristatyta 2025 m. antrajame ketvirtyje.
Jo teigimu, kalbėti apie statybų terminus, pardavimų pradžią ir investicijas šiuo metu dar per anksti, kadangi projektas yra pasiūlymų derinimo etape.
Skelbiama, kad Vilniaus miesto savivaldybė viešina parengtus kvartalo projektinius pasiūlymus. Iš viso projektuojami trys 1–9 aukštų daugiabučiai, kuriuose ketinama įrengti 260, 177 ir 199 butus. Iš viso: 636. Taip pat planuojama įrengti sporto aikštelę.
Kvartalo užstatymas pulsuoja nuo 5 iki 9 aukštų (vietomis tūrių prakirtimai iki 1 aukšto). Aukščiausi korpusai atsiveria nuo Laisvės prospekto, o užstatymas žemėja Neries link (rytų kryptimi).
Toks kvartalo statinių aukštingumas atveria Neries perspektyvą kvartalo viduje esantiems pastatams bei savo masteliu integruojasi į esamą urbanistinę aplinką. Žemesni pastatai kvartalo viduje užtikrina norminį insoliacijos kiekį butams ir vaikų žaidimų aikštelėms, skelbiama projektiniuose pasiūlymuose.
Projektuojami 3 daugiabučiai gyvenamieji pastatai, kurie sudaryti iš smulkesnių korpusų. Siekiant sumažinti bendrą užstatymo mastelį, korpusai tarpusavyje papildomai skaidomi į skirtingo aukštingumo dalis.
Iš viso suprojektuotos 496 automobilių stovėjimo vietos. Dviračių parkavimui yra suprojektuota 140 vietų.
Projektą numatoma įgyvendinti 3 statybos etapais. Kiekvienu etapu įrengiant pastatą ir jam priklausančią požeminės automobilių saugyklos dalį bei reikalingą infrastruktūrą.
Sklypo teritorijoje projektuojmos 3 atskiros žaidimų aikštelės, skirtos įvairių amžiaus grupių vaikams.
Projektas rengiamas pagal vieno etapo, kviestinį daugiabučių gyvenamųjų namų, Parodų g. 1, Vilniuje, statybos projekto architektūrinį konkursą. 2022–12-15 dieną vykusio vertinimo komisijos posėdžio metu buvo išrinktas konkursą laimėjęs pasiūlymas „Upė“. Laimėjusio pasiūlymo autoriai – UAB „Eventus Pro“.
Architektas – Vytenis Garliakas.
Su projektiniais pasiūlymais galima susipažinti adresu: Vilnius, Gvazdikų g. 4.
Vilniaus m. savivaldybė skelbia, kad viešas susirinkimas vyks adresu: Vilnius, Konstitucijos pr. 3–216 (nuotoliniu būdu nevyks). Data ir laikas 2024–07-30 16:00 val.
Atkreipiamas dėmesys, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.
naujos statybosStatyboskvartalas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.