„Gyvenimas kaime tikrai ne man“ – nebūkite tokie tikri: yra vietos, kurios verčia tuo suabejoti

2024 m. liepos 9 d. 09:53
Ar iškeistumėte gyvenimą bute dideliame mieste į butą priemiestyje? Galvojate „Gyvenimas kaime tikrai ne man“ Atskleisime keletą priemiesčio privalumų, pakalbėsime apie būsto pirkėjų lūkesčius. Kalbėsime su NT agentūros Klaipėdoje „Mėmelio NT“ brokere Vitalija Aleknaviče apie buto priemiestyje privalumus ir trūkumus.
Daugiau nuotraukų (5)
Ko dažniausiai klausia brokerio žmonės, norintys įsigyti būstą?
Ekspertė sako, kad norintiems įsigyti naujos statybos butą priemiestyje žmonėms aktualūs keli dalykai:
1. Susisiekimas su miestu. Žmonės nori lengvai ir greitai pasiekti miestą, kad važiuojant į darbą piko valandomis netektų ilgai užtrukti kamščiuose. Šiuo metu mieste piko valandomis ypač sulėtėja eismas Liepų gatvėje, Klaipėdos gyventojai tai žino, todėl ieškodami būsto priemiestyje atkreipia dėmesį į tai ar pavyks apvažiuoti šią gatvę pasiekiant savo namus.
2. Svarbus ir tai, kas yra šalia namų. Jau yra naujos statybos butų Klaipėdos rajone, šalia kurių įsikūrę kavinės ir restoranai, sporto klubai, padėlio aikštelės, vaikų žaidimų aikštelės, krepšinio ir futbolo aikštynai, dviračių takai iki jūros. Tai viskas, ko reikia jaunam ir aktyviam gyventojui. Tai, ką tikimasi gauti gyvenant miesto bute jau galima gauti ir priemiestyje. Tai suteikia daug privalumų būstui, tuo labiau, kad jaunos šeimos gali ne tik pigiau įsigyti butą Klaipėdos rajone, bet ir gauti valstybės paramą.
3. Namo dydis. Klientai, dar nematę namo taip pat klausia, kokio jis dydžio. Nori žinoti, kiek bus kaimynų, kuo mažiau kaimynų tuo privatesnis gyvenimas. Įvertindami būstą priemiestyje pirkėjai įvertina ir tai, kad šalia nėra daugiaaukščių namų, užstojančių vaizdą per langą ar balkoną.
4. Butai su terasomis. Pirkėjai dažnai yra pasiruošę daugiau mokėti už komfortą, todėl didelę paklausą turi butai su terasomis pirmame aukšte. Nors jie šiek tiek brangesni, tačiau išlieka tarp paklausiausių. Juk tokiame bute gali mėgautis privačia erdve, vasarą gerti kavą lauke ir mėgautis grynu oru, saule ir gamtos vaizdais.
5. Automobilio parkavimas. Priemiestyje svarbus yra automobilis, dažnai šeimoje būna du automobiliai, todėl aktualus klausimas, ar yra pakankamai parkavimo vietų. Priemiestyje dažniausiai butui priklauso viena arba dvi parkavimo vietos, kurių kaina įskaičiuota į buto kainą.
6. Pigesni butai ir mažiau miesto šurmulio. Butus priemiestyje renkasi žmonės, kuriems svarbiau yra ramybė, privatumas, o ne miesto šurmulys. Svarbus aspektas pirkėjams, kad priemiestyje butai yra šiek tiek pigesni, o gyvenimo kokybė nenukenčia, nes miestas lengvai pasiekiamas, šalia yra pramogų zonų. Taigi, toks būstas patrauklus ir jauniems žmonėms, šeimoms ir brandesniems pirkėjams.
Kiek kainuoja būstas?
NT brokerė sako, kad naujos statybos butų Klaipėdos priemiestyje, pavyzdžiui, Kalotėje ar „Žaliajame slėnyje“ kainos svyruoja nuo 1900 Eur/kv. m iki 2300 Eur/kv. m.
Naujos statybos butas su daline apdaila – kuo verta pasidomėti?
„Mėmelio NT“ nekilnojamojo turto agentūros vadovė Vaida Laučienė pasakoja, į ką verta atkreipti dėmesį apžiūrint naujos statybos butą.
„Renkantis butą su daline apdaila reikėtų sužinoti, kokie darbai bus atliekami ir įskaičiuoti į nurodytą kainą:
Elektros instaliacija. Jeigu yra elektros instaliacija, reikia pasidomėti, ar bus tik pagrindinis įvadas į butą, iš kurio patiems reikės daryti elektros instaliaciją, ar laidai bus išvedžioti visame bute pagal pateiktą planą.
Šildymo sistema. Verta sužinoti apie šildymo sistemą – ar bus bendras šilumos katilas su atskira šildymo apskaita butui, ar šildymo katilas bus autonominis kiekviename bute.
Langų dydis. Svarbu atkreipti dėmesį į langų dydžius, balkonus. Privalumas, jeigu yra dideli A++ klasės langai, per kuriuos į butą papuola daug šviesos ir saulės.
Vaikų žaidimų aikštelė yra privaloma prie naujos statybos daugiabučio.
Elektromobilių stotelės taip pat privalomos, šiai dienai tai yra labai aktualu, nes daugėja elektromobilių,“ – pasakoja ji ir priduria, kad dabar visuose priemiesčiuose yra išvystytas susisiekimas viešuoju transportu su miestu.
Kokio dydžio butai yra paklausiausi šiandieną, NT ekspertė atsako, kad populiariausi yra mažesni butai, kurie yra apie 30–50 kv. m ploto.
Taigi, butai priemiestyje turi daugybę privalumų: mažesnes kainas, laisvesnes automobilių aukšteles, didesnį privatumą ar galimybę turėti terasą.
ButaiPatarimaipriemiestis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.