Suskaičiavo Kauno skverus: miestas žaliuoja į gerą

Net 15 žaliųjų erdvių įrašytos į miesto skverų sąrašą. Šį statusą gavo teritorijos Petrašiūnuose, Šančiuose, Kalniečiuose, Eiguliuose ir Žaliakalnyje.

Kaune daugės žaliųjų erdvių: papildytas skverų sąrašas, numatyta jų apsauga.
Kaune daugės žaliųjų erdvių: papildytas skverų sąrašas, numatyta jų apsauga.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 8:32 AM

„Nuosekliai peržiūrime Kauno bendrąjį planą ir plečiame skverų sąrašą. Į jį įtraukiame naujus plotus miesto centre ir atokesniuose mikrorajonuose.

Žaliosios erdvės yra skirtingo dydžio ir būklės – vienus skverus užteks papildyti mažąja architektūra, papuošti gėlynais, kitur galės atsirasti žaidimų bei sporto aikštelės, pėsčiųjų ir dviračių takai“, – apie planus pasakojo savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak jos, skvero statusas leidžia žaliuosius plotus išsaugoti ir sutvarkyti pagal gyventojų, vietos bendruomenių poreikius. Tai ypač svarbu didėjant urbanizacijai, siekiant gerinti oro kokybę ir toliau žalinti miestą.

Skverais pripažintos penkios teritorijos Petrašiūnuose: Ekskavatorininkų g. 8, Giraitės g. 4A, M.Gimbutienės g. 13, R.Kalantos g. 137 ir T.Masiulio g. 14A.

Po tris naujus skverus turės Šančiai ir Žaliakalnis. Tai teritorijos prie šių adresų: A.Juozapavičius pr. 71 ir A.Juozapavičiaus pr. 139A, K.Petrausko g. 17A bei Archyvo g. 52, žalieji plotai M.Riomerio gatvėje prie 6 ir 10 numeriais pažymėtų pastatų, taip pat Lazūnų g. 15 ir Kampo g. 61.

Saugomo skvero statusą įgavo žalumos salelės Eiguliuose ties Ašigalio g. 23 bei Kleboniškyje, Viešios gatvėje. Likusios dvi teritorijos išsidėsčiusios Kalniečiuose – tarp S.Žukausko ir P.Plechavičiaus gatvių bei Ukmergės g. 9 ir 9A adresų. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.