Teismas: dar ir šie dvibučiai Palangoje iškilo neteisėtai

Plungės apylinkės teismo Palangos rūmų 2024–02-23 sprendimu Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) ieškinys buvo patenkintas visiškai. 

Plungės apylinkės teismas tenkino Statybos inspekcijos ieškinį dėl pažymų ir deklaracijų panaikinimo statiniams Palangoje<br>123 rf asocatyvioji nuotr.
Plungės apylinkės teismas tenkino Statybos inspekcijos ieškinį dėl pažymų ir deklaracijų panaikinimo statiniams Palangoje<br>123 rf asocatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

Mar 5, 2024, 12:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2024, 1:07 PM

Tai yra, panaikinant pažymos apie statinio statybą be esminių nukrypimų nuo projekto sprendinių galiojimą ir registravimą Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinės sistemos „Infostatyba“ (IS „Infostatyba“) dalyje dėl 28 pastatų ir panaikinant 19 neteisėtai surašytų deklaracijų dėl gyvenamųjų dvibučių namų adresu Latgalos g. bei Monciškės g., Palangoje ir vieną deklaraciją panaikinant dalyje.

Statybos inspekcija, atlikusi didelės apimties tyrimą ir nustačiusi reikšmingus statybos procesą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, su ieškiniu kreipėsi į Plungės apylinkės teismo Palangos rūmus prašydama panaikinti statytojos UAB „Ritata“ (statytoja) 2022–07-13 surašytos ir UAB „Banduva“ patvirtintos pažymos apie statinio statybą be esminių nukrypimų nuo projekto sprendinių galiojimą ir registravimą IS „Infostatyba“ bei 20 neteisėtai surašytų ir patvirtintų deklaracijų, kuriomis buvo užbaigta dvibučių gyvenamųjų namų adresu Latgalos g. bei Monciškės g., Palangoje, statyba.

Primintina, kad atlikus pažymos teisėtumo patikrinimą buvo konstatuota, kad pažyma surašyta ir patvirtinta neteisėtai, kadangi pastatai buvo statomi pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius, t. y. pastatai buvo statomi viršijant leistinas paklaidas dėl išorės matmenų.

Atlikus deklaracijų teisėtumo patikrinimą Statybos inspekcija konstatavo, kad deklaracijos surašytos ir patvirtintos neteisėtai – pastatai buvo pastatyti, pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius, tokius kaip išoriniai statinių matmenys, statinio ar jo dalių paskirtys, taip pat kai kuriais atvejais nebuvo atnaujinta informacija apie statytoją (statytojus), o tikrinant su deklaracijomis pridėtas naujas projektų laidas, kuriomis buvo bandoma ištaisyti esminius nukrypimus nuo projekto sprendinių, buvo nustatyta, kad buvo viršytas galimas 20 proc. užstatymo tankumo rodiklis, reglamentuotas Palangos Monciškių gyvenvietės detaliojo plano, išplanavimo korektūroje.

Sprendimas nėra įsiteisėjęs ir per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per Plungės apylinkės teismo Palangos rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.