Užsukęs į baigiamą statyti mokyklą Klaipėdos meras neteko žado: tiesiog baisu – tiek daug broko

Uostamiesčio Senvagės gatvėje baigiamą statyti naują mokyklą aplankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus rėžė iš peties ir pareiškė, kad tai pavyzdys, kaip negalima elgtis su klaipėdiečių pinigais. Lažybų kontoros nemažai uždirbtų, jei leistų spėlioti, kada pagaliau Senvagės gatvėje niekaip nebaigiamoje statyti naujoje mokykloje nuskambės pirmosios pamokos pradžią skelbiantis skambutis.

​Uostamiesčio Senvagės gatvėje baigiama statyti nauja mokykla.<br>Vitos Jurevičienės nuotr.
​Uostamiesčio Senvagės gatvėje baigiama statyti nauja mokykla.<br>Vitos Jurevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas

2024-03-01 08:59

Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos svajonė į ją persikraustyti per neseniai pasibaigusias moksleivių atostogas, vasario pabaigoje, liko neišsipildžiusi.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas įkurtuvių šventę siūlo planuoti pavasarį.

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas kalba apie rugsėjo 1-ąją.

Tačiau praėjusią savaitę statomoje mokykloje apsilankęs ir visus jos užkaborius apžiūrėjęs Klaipėdos meras A. Vaitkus žodžių į vatą nevynioja ir tikina, jog situacija yra labai liūdna.

Mero teigimu, nėra didelio skirtumo, kada mokykla pagaliau atvers duris – po mėnesio, dviejų ar rugsėjo 1-ąją.

„Tai baisus pavyzdys. Pavyzdys, kaip negalima elgtis su klaipėdiečių pinigais. Už šios mokyklos kainą buvo galima pastatyti dvi mokyklas ir dar papildomai vaikų darželį. Įrengti infrastruktūrą, kurios taip trūksta šiaurinėje miesto dalyje gyvenančioms jaunoms šeimoms. Tiesiog labai liūdna, jog viskas tiek ilgai užtruko ir mokykla kainuoja dvigubą kainą“, – sakė A. Vaitkus.

Miesto meras neslėpė, kad dar nebaigtoje statyti mokykloje yra pridaryta broko.

„Lankydamasis mokykloje, apėjau visą pastatą, iš visų pusių apžiūrėjau, kas padaryta ir įrengta. Yra broko. Ir tokio broko, kad niekas net nežino, kaip jį ištaisyti. Todėl yra duotas pavedimas specialistams rasti sprendimus. Kalbu apie grindis. Ypač betonines grindis. Daugybėje vietų, ne vienoje ir ne dvejose, jos yra sueižėjusios ir sutrupėjusios. Nors viskas užglaistyta ir nušlifuota, vizualinis vaizdas yra nekoks. Reikalausime iš rangovo atsakomybės – finansinės arba papildomais darbais. Kad savo sąskaita sutvarkytų tai, kas netinkamai padaryta. Mums sunku ką nors ir prognozuoti, nes esame priklausomi. Tokius rangovus radome atėję ir su jais vienaip ar kitais turėsime tuos darbus užbaigti“, – patikino Klaipėdos meras A. Vaitkus.

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad naujosios mokyklos statyba Senvagės gatvėje nuo 10,9 mln. eurų jau pabrango kone dvigubai – iki 19,212 mln. eurų.

Nors visi darbai turėjo būti baigti iki sausio mėnesio pabaigos, su statybininkais pasirašyta sutartis galioja iki šių metų kovo 26 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.