Šalia Seimo esančioje automobilių aikštelėje V. Benkunskas regi naują pastatą: tai vienintelė tokia vieta centre

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas teigia, kad sostinės savivaldybė norėtų perimti šalia Seimo esančią žvyruotą aikštelę ir kartu su parodų centru „Litexpo“ bei Ekonomikos ir inovacijų ministerija joje įrengti verslo konferencijų centrą, kuris pritrauktų verslo turistų. Meras pridūrė, kad tai vienintelė tokia – 2 ha dydžio aikštelė, esanti šalia senamiesčio, kas yra svarbu siekiant užtikrinti susisiekimą.

Sostinės savivaldybė norėtų perimti šalia Seimo esančią žvyruotą aikštelę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės savivaldybė norėtų perimti šalia Seimo esančią žvyruotą aikštelę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdas Benkunskas.<br>T.Bauro nuotr.
Valdas Benkunskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žygimantas Šilobritas

Feb 20, 2024, 1:45 PM

„Mes iš esmės norėtume pasirašyti susitarimą, pagal kurį šalia Seimo esantis žemės sklypas būtų grąžintas miestui. Ir idėja buvo, kad miestas, kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir „Litexpo“ pastatytų verslo klasės konferencijų centrą, kurio Vilniuje trūksta“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Benkunskas.

„Tokiems objektams reikia, kad per 15 min. būtų galima pasiekti senamiestį ir visus viešbučius. Tokio dydžio sklypas yra bene vienintelis“, – sakė jis.

Jo teigimu, toks centras būtų „Litexpo“ dispozicijoje.

Meras taip pat paminėjo, kad šioje aikštelėje 2004 m. norėta statyti viešbutį, tad ji yra komercinės paskirties.

„Jos paskirtis yra komercinė, skirta viešbučiams. Seimas tuomet, stojant į ES, planavo statyti viešbutį, priiminėti Europos biurokratus ir vykdyti kažkokią komercinę veiklą. Aišku, 20 metų praėjo, ir nieko neįvyko. Ir dabar mes turime neformalią ir gal net nelegalią stovėjimo aikštelę“, – komentavo meras.

Taip pat, anot V. Benkunsko, pastatytame centre tam tikra dalis požeminių stovėjimo aikštelių vietų būtų skirtos Seimo kanceliarijos ir kitų darbuotojų automobiliams.

„Šiuo atveju pasiūlėme variantą, kad užtikrinsime parkavimo vietų išlaikymą Seimo kanceliarijai, kaip projektas bus pastatytas, nes jis bus su požeminiu parkavimu“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.