Vilniaus senamiestyje pradedamos komplekso „Vilniaus Džiazas“ statybos

Nekilnojamojo turto (NT) plėtotoja UAB „Unique Properties“ šią savaitę pradėjo dviejų korpusų daugiabučio „Vilniaus Džiazas“ statybas sostinės senamiestyje, K.Vanagėlio g. 11 ir 18.

Šią savaitę pradėtos dviejų korpusų daugiabučio „Vilniaus Džiazas“ statybos.<br>Bendrovės nuotr.
Šią savaitę pradėtos dviejų korpusų daugiabučio „Vilniaus Džiazas“ statybos.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 2:20 PM

Per artimiausią mėnesį ketinama pradėti ir unikalaus tarpukario architektūros kultūros paveldo objekto tvarkybos darbus, o viso komplekso statybų pabaiga numatoma trečią 2025 m. ketvirtį.

Jau anksčiau turėjusi sutartį su statybų valdymo kompanija „Incorpus“, „Unique Properties“ per pastarąjį mėnesį pasirašė sutartis su pamatų specialiste UAB „Vilniaus rentinys“ bei už konstruktyvą atsakinga UAB „Veikmės statyba“ ir šią savaitę pradėjo realius darbus. Artimiausiomis savaitėmis bendrovė tikisi išsirinkti ir 1,2 tūkst. kv. m ploto administracinio pastato – Lenkijos vartotojo kooperatyvo „Spolem“ buvusios Vilniaus būstinės – tvarkybos partnerius.

„Vilniaus Džiazo“ komplekse bus išplėtoti 66 butai, 11 komercinių patalpų pirmuose daugiabučio aukštuose, taip pat viešas Ričardo Gavelio vardo skveras ir administracinis pastatas. Statybų leidimą naujiems pastatams bendrovė gavo šį sausį, o tvarkybos leidimą paveldo objektui – dar pernai.

Pasak „Unique Properties“ vadovo Gedimino Tursos, gavusi statybų leidimą bendrovė sulaukė didelio interesantų susidomėjimo ir per porą savaičių pardavė dar kelis butus. Šiuo metu „Vilniaus Džiaze“ pasirašyta apie 20 preliminarių sutarčių dėl butų ir parduotos kelios komercinės patalpos. Butų kvadratinio metro kaina projekte svyruoja tarp 5 ir 12 tūkst. Eur.

„Vilniaus Džiazo“ projektą parengė „Do Architects“ studija, statybų valdymu rūpinasi „Incorpus“, teisės klausimais konsultuoja „Sorainen“. Komerciniais ir rinkodaros aspektais rūpinasi „Ober-Haus“, bet „Unique properties“ dalį pardavimų atlieka tiesiogiai arba skaidriai bendradarbiaudama su trečiosiomis šalimis.

Iš viso į kompleksą „Unique Properties“ investuoja apie 23 mln. Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.