Stulpų dažytojai prajuokino vilniečius: nesusikalbėjimas tarp valdininkų yra aukščiausio lygio

Dažomos troleibusų kontaktinio tinklo atramos pavirto vilniečių pašaipos objektu. Stulpai buvo nudažyti juodai, o prie jų pritvirtinti skydeliai liko pilki. Jie dažų nesulaukė, nes priklauso kitai bendrovei.

Stulpą dažo viena įmonė, skydelį – kita, todėl jie yra skirtingų spalvų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Stulpą dažo viena įmonė, skydelį – kita, todėl jie yra skirtingų spalvų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Stulpą dažo viena įmonė, skydelį – kita, todėl jie yra skirtingų spalvų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Stulpą dažo viena įmonė, skydelį – kita, todėl jie yra skirtingų spalvų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Stulpą dažo viena įmonė, skydelį – kita, todėl jie yra skirtingų spalvų.<br> A.Dumalako nuotr.
 Stulpą dažo viena įmonė, skydelį – kita, todėl jie yra skirtingų spalvų.<br> A.Dumalako nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 8:29 AM

Troleibusų kontaktinio tinklo atrama priklauso bendrovei „Vilniaus viešasis transportas“, todėl laikantis naujojo gatvių standarto dažoma juoda spalva.

Elektros skydelis jos apačioje – bendrovės „Vilniaus apšvietimas“ nuosavybė, todėl paliekamas nedažytas. Kaip ir gembė atramos viršuje, kurios šeimininkė – minėta įmonė.

Nors miesto valdžia jau daugiau nei prieš metus pradėjo kalbėti apie tai, kad atlikdamos darbus įmonės tarpusavyje turėtų kalbėtis, jokios komunikacijos nėra iki šiol.

Tiesa, savivaldybė pažadėjo, kad šis atvejis bus paskutinis.

Nepalietė ir gembių

„Suprantu, kaip svarbu tiksli atsakomybių riba, bet visada yra sveikas protas ir tai neturėtų virsti absurdu“, – pabrėžė vienas pirmųjų dažomų atramų keistenybes pastebėjęs Darius Rudzinskas.

Taip nudažytų atramų galima pastebėti Laisvės prospekte, Naujamiestyje. Tiesa, yra ir kitokių. Jų elektros skydeliai yra juodi, o pačios atramos likusios pilkos.

D.Rudzinskas taip pat pastebėjo, kaip atramas dažantys darbininkai kruopščiai uždangsto elektros skydelius ir gembes, kad jos liktų pilkos, ant jų neužtikštų juodos spalvos dažų.

„Suprask, važiuos kitos įmonės brigada ir atskirai dažys dureles ir gembes arba jos ir liks surūdijusios. Kaip visada, nesusikalbėjimas tarp savivaldybės padalinių ir bendrovių yra aukščiausio lygio, apie racionalumą nėra kam galvoti, kiekvienas įgyvendina savo planą“, – įvertino vilnietis.

Būtų paprasčiau ir pigiau

D.Rudzinskas klausė: „Nejaugi „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Vilniaus apšvietimas“ negalėjo susitarti dėl vientiso stulpų dažymo, galbūt tarpusavio atsiskaitymą atlikti ir būtų viskas greičiau, paprasčiau ir pigiau?

Tiesa, kiti vilniečiai iš tokio atramų dažymo būdo pasišaipė. „Čia viskas gerai. Taip ir gatves asfaltuoja, kad po savaitės išknistų keisdami šildymo vamzdynus“, – juokavo vienas.

Kitas pridūrė, kad nenudažius kelių skydelių ir sutaupius dažų galima papildomai vieną atramą nudažyti. Tai esą aukščiausias taupymo lygis.

Savivaldybė iš pradžių trumpai paaiškino, esą nenudažyti skydeliai bus pakeisti naujais, tad neprotinga juos dažyti, nors akivaizdu, kad ši įranga yra beveik nauja, neseniai prie atramų pritvirtinta.

Problemos nepavyko įveikti

Vėliau savivaldybė patikslino: skydeliai bus perdažomi.

„Savivaldybės įmonių bendradarbiavimas dar kartą bus aptartas, kad tokių situacijų ateityje nepasikartotų“, – pažadėjo savivaldybės atstovai.

Dabartinė vicemerė Donalda Meiželytė jau daugiau nei prieš metus buvo pripažinusi: „Čia iš tos serijos, kai planuojama viena, o po to paaiškėja, kad reikia kasti, nes įgyvendinamas kitas projektas.“

Ji sakė, kad ne kartą rengė numatomų darbų pristatymus seniūnams, įmonių atstovai pasakojo, kas kur bus daroma, žadėjo darbus suderinti.

D.Meiželytė neslėpė – darbų nederinimo problema egzistuoja daug metų ir jos nepavyko įveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.