Ruošiamasi parduoti dar vieną biurų pastatą – laukiama Konkurencijos tarybos verdikto

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ pranešė šiuo metu vykdanti derybas dėl verslo centro IBC pardavimo uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirtam nekilnojamojo turto investiciniam fondui „Lords LB Baltic Green Fund (V)“.

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ pranešė šiuo metu vykdanti derybas dėl verslo centro IBC pardavimo „Lords LB Baltic Green Fund (V)“.<br>Autorių nuotr.
Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ pranešė šiuo metu vykdanti derybas dėl verslo centro IBC pardavimo „Lords LB Baltic Green Fund (V)“.<br>Autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-19 10:29, atnaujinta 2019-12-19 10:34

Norint, kad šis sandoris įvyktų, reikalingas Konkurencijos tarybos leidimas. Šiuo metu potencialus investuotojas kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl leidimo sandoriui įgyvendinti. Apie sandorio baigtį bus paskelbta po Konkurencijos tarybos išvadų, tikimasi, kad sprendimas bus priimtas kitų metų pradžioje.

Nekilnojamojo turto fondas „Lords LB Baltic Green Fund (V)“ patvirtino jau kreipęsis į Konkurencijos tarybą dėl leidimo Vilniuje įsigyti verslo centrą IBC iš bendrovės „INVL Baltic Real Estate“.

„Strateginis mūsų fondo siekis – investuoti į tokį nekilnojamąjį turtą, kuris atitiktų tarptautinius tvarumo, aplinkosaugos bei komforto standartus arba turėtų aiškų ir ekonomiškai pagrįstą potencialą tokiu tapti, atlikus papildomas investicijas. Tikslingai to laikysimės ir formuosime tokį fondo turto portfelį, kuris kurtų ilgalaikę vertę investuotojams“, – sakė „Lords LB Baltic Green Fund (V)“ fondo valdytoja Giedrė Saveikienė.

Pasak jos, didžioji fondo investicijų dalis bus nukreipta į jau veikiančius ir pajamas generuojančius objektus, diegiant bei palaikant juose technologiškai perspektyvius, energiją taupančius bei aplinką saugančius sprendimus.

„Ir toliau siekiame pagrindinio tikslo – efektyviai valdyti turimą nekilnojamo turto portfelį, kurdami ilgalaikę vertę investuotojams. Šis galimas sandoris – tai viena iš potencialių galimybių“, – sakė „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.

Jo teigimu, jei sandoris įvyks, bendrovės komanda susitelks į kitų portfelio pastatų efektyvų valdymą, o ilgalaikėje perspektyvoje vertins naujų įsigijimų galimybes. „Tikime, kad patraukliose vietose esantis valdomas nekilnojamasis turtas leis ir toliau užtikrinti aukštą užimtumą ir didinti vertę suteikiant grąžą akcininkams ilgalaikėje perspektyvoje“, – sakė V. Bakšinskas.

Pasak jo, įvykus sandoriui, nuomos sutartys su patalpų nuomininkais išliktų galioti ir būtų tęsiamos galiojančiomis sutarčių sąlygomis.

Sostinės A. Juozapavičiaus ir Šeimyniškių gatvėse esančio IBC verslo centro bendras plotas siekia 22,7 tūkst. kv. metrų, verslo centro nuomojamas plotas yra 17,6 tūkst. kv. metrų, tuo tarpu jo užimtumas 2019 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje siekė 98 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.