„Lidl“ pasitaisė: pristatytas atnaujintas prekybos centro Nemenčinės plente projektas

Gruodžio 18-ąją Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame svarstyme mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ pristatė atnaujintus naujos parduotuvės Nemenčinės plente projektinius pasiūlymus. Atsižvelgę į bendruomenės ir savivaldybės iškeltus lūkesčius, „Lidl“ gerokai sumažino pastato užstatymo plotą ir automobilių stovėjimo aikštelę bei pristatė aplinkai draugiškus sprendimus, kurie leis išlaikyti didesnę žaliosios zonos dalį bei pritaikyti parduotuvės dizainą prie aplinkos reljefo.

Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame svarstyme mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ pristatė atnaujintus naujos parduotuvės Nemenčinės plente projektinius pasiūlymus.<br>vizual.
Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame svarstyme mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ pristatė atnaujintus naujos parduotuvės Nemenčinės plente projektinius pasiūlymus.<br>vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 9:45 AM, atnaujinta Dec 19, 2019, 9:50 AM

Palyginti su pradiniu planu, „Lidl“ sklypo užstatymo tankumą nuo 44 proc. sumažino iki 29 proc., tuo tarpu žaliųjų zonų kiekis nuo 16 proc. buvo padidintas iki 46 proc. Automobilių stovėjimo aikštelės plotas nuo 3250 kvadratinių metrų buvo sumažintas iki 2170, tad aikštelėje bus galima statyti ne 97, o 57 automobilius. Ant parduotuvės stogo „Lidl“ taip pat planuoja įrengti saulės kolektorius, o prie pat parduotuvės – elektromobilių įkrovimo stotelę.

„Atsižvelgėme į bendruomenės bei savivaldybės atstovų komentarus ir planą pakoregavome. Mūsų tikslas, jog parduotuvė būtų kuo draugiškesnė aplinkai bei leistų išsaugoti daugiau žaliojo ploto. Atsižvelgę į lūkesčius, žaliųjų zonų kiekį gerokai padidinome – daugiau nei dvigubai. Automobilių stovėjimo vietų skaičių dar labiau sumažinome, išlaikydami minimalų poreikį, reikalingą aptarnauti prekybos paskirties pastatui. Taip pat prisidėsime prie infrastruktūros gerinimo, kuris bus naudingas visos bendruomenės reikmėms ir patogumui“, – teigė „Lidl Lietuva“ centrinės tarnybos vadovas Marius Kybartas.

Anksčiau parengtuose projektiniuose pasiūlymuose buvo numatoma išsaugoti 69, o kiek vėliau 74 saugotinus medžius sklypo ribose. Atnaujintame variante „Lidl“ įsipareigojo saugotinų medžių kiekį padidinti iki 88 vienetų. Atlikus projektines korekcijas, papildomai bus išsaugoti 23 medžiai. „Lidl“ taip pat įrengs parką su rododendrų alėja bei laisvalaikio zona gyventojams.

„Lidl“ taip pat pasiūlė ne vieną inovatyvų sprendimą, kuris leis pastatui būti draugiškesniam aplinkai. Naujosios parduotuvės fasadas bus taip pat pritaikytas prie aplinkos reljefo, o estetinė fasadų išraiška formuojama individualiai, siekiant harmoningo santykio su aplinka. „Lidl“ taip pat įrengs barjerą, kuris leis sumažinti triukšmo lygį, kylantį nuo Nemenčinės plento, o pats parduotuvės pastatas greta gyvenantiems neužstos saulės šviesos. Be to, „Lidl“ įrengs ir inovatyvią prekių pristatymo rampą. Numatoma uždaro tipo prekių pristatymo rampa, kuri slopintų garsą ir nesukeltų papildomo triukšmo netoliese gyvenantiems.

Estetinė parduotuvės fasado išvaizda pasirinkta siekiant harmoningo santykio su aplinka. Šiam tikslui pasirinktos itin aukštos kokybės apdailos medžiagos. Pagrindinio pastato, šiaurinio ir vakarinio fasadų apdailos medžiagoms pasirinkta tamsiai pilkai rudos spalvos, molio keramikos plokštės, o skaidrios šių fasadų zonos papildomai dengiamos vertikaliomis molio spalvos keramikinėmis žaliuzėmis. Į mišką orientuotų rytinio ir pietinio pastato fasadų apdailai pasirinktos termiškai apdorotos, ilgaamžiškos ir ekologiškos dailylentės.

„Lidl“ taip pat prisidės prie susisiekimo infrastruktūros atnaujinimo. Prekybos tinklas prisidės prie viešojo transporto stotelės atnaujinimo, bus įrengta šviesoforinė perėja pėstiesiems bei atskira eismo juosta kairiniam posūkiui į Rato gatvę. Įvaža į parduotuvės stovėjimo aikštelę bus projektuojama išsaugant gretimai augančius medžius ir šlaitą. „Lidl“ taip pat atnaujins pėsčiųjų ir dviračių taką, kuris bus praplatintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.