Svajonių namai Nidoje – čia jaukiai žaidžia įvairūs šešėliai

2024 m. rugsėjo 22 d. 11:15
Lrytas.lt
Dviejų miegamųjų mansardinis butas Nidoje.
Daugiau nuotraukų (9)
Šlaitinis pastato stogas suteikia interjerui geometriškumą, kuris skaido per stoglangius krentančią šviesą ir sukuria jaukų šešėlių efektą. Svarbiausias akcentas funkcionaliai suplanuotoje bendroje erdvėje – virtuvės sala.
Ji pagaminta iš lieto akmens ir kviečia burtis aplink ją. Namų pojūčiui sustiprinti virtuvėje naudojamos atviros lentynos, o papildoma šviesa į svetainę patenka per sienoje integruotus stiklo blokelius iš vaikų kambario.
Tai, kad apartamentai yra pajūryje, primena fragmentai ant medienos lukštu dengtų plokščių. Šių raštų, apšvietimo sprendimų ir jau minėtų stiklo blokelių dėka erdvė įgyja individualumą.
Vientisumo šiam interjerui su charakteriu prideda molio tinko lubos ir sienos. Vonios kambaryje taip pat dominuoja pajūrio dvasia – šį jausmą sustiprina atsikartojantys raštai bei patogiai suplanuota erdvė.
 
Šis interjeras dalyvauja interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2024“, interjero autoriai – Gabija Pažarskytė, Matas Juknevičius („Dizaino virtuvė“) .
Naujienų portalas Lrytas kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) jau 10 kartą rengia interjero architektūros konkursą „Mano erdvė 2024“.
Projektas skirtas visiems besidomintiems naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais.
Lietuvių sukurtus interjerus vertina garsūs architektai iš užsienio, o svarbiausia vertinant – architektūros kokybė.
Kviečiame dalyvauti – darbus kelkite ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.