Atvira ir smalsi šeima įkurtuves šventė name su charakteriu

2024 m. rugsėjo 21 d. 13:27
Lrytas.lt
Kokybė, pusiausvyra, subtilumas ir išskirtinės detalės yra mūsų prioritetai, dirbant prie kiekvieno projekto. Privatus interjeras visada yra apie jame gyvenačius žmonės. Šeima, patikėjusi mums užduotį sukurti jų namus, yra atvira ir smalsi.
Daugiau nuotraukų (10)
Šio interjero tikslas – atsižvelgiant į namo architektūrą, suteikti vidaus erdvėms savitą charakterį. Interjere suderintos funkcinės zonavimo, estetinės ir buitinės funkcijos.
Patalpų tūrių geometrijos žaismas sustiprinamas pusiau uždaru pakabinamų laiptų tūriu. Keliaujant iš vienos patalpos į kitą ar kylant laiptais, lydi švarių formų ir spalvų detalės, kurios iš apdailos elementų pereina į parinktų baldų bei šviestuvų akcentus.
Dauguma apšvietimo sprendimų beveik nepastebimi, tačiau pabrėžia geometriją ir apdailos tekstūras. Svetainės šviestuvas vienintelis šviesos šaltinis, atkreipiantis į save dėmėsį, nes atlieka ne tik savo tiesioginę funkciją, bet ir skulptūriškai užpildo didelį kambario aukštį.
Interjere vengėmė vizualaus triukšmo ir perkrovimo jausmo. Dauguma sprendimų pasitarnauja maksimaliam erdvės pojučiui sukurti, pvz., užuolaidas integruojant į langų nišas, išsaugomi langų tūriai ir vaizdas už jų. Užuolaidų audinys parinktas baltos spalvos, kuris tarsi pratęsia baltas sienas ir lubas. Nors langų name išties nemažai, integruojami baldai suplanuoti ir projektuoti taip, kad liktų vietos ir meno integracijai.
Antrame aukšte pasirinkome atvirą miegamojo ir drabužinės kombinaciją ir palikome galimybę laisvai judėti erdvėje aplink pagrindinius baldus.
Miegamojo ir drabužinės erdvės vizualiai atskiriamos specialiai suformuotu ir šviesa išskirtu tinko tūriu. Vonios kambariai atgrežiami į langus ir stoglangius, o lubų šlaitai lyg žaistų su plytelių raštais bei faktūromis. Skalbykla įrengta laiptinės zonos nišoje.
Didelis dėmesys suteiktas taktiliniams pojučiams, apdailos ir baldų medžiagų derinimui tarpusavyje: šaltas metalas su šiltais atspindžiais, grublėtas kvarcinis akmuo, nugludintos Rey kėdzių formos ir kita leidžia jausti namų tikrumą ir ilgalaikį sprendimų aktualumą.
Meno darbų autorė – Inga Likšaitė.
 
Šis interjeras dalyvauja interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2024“, interjero autorės – Julija Šeškuvienė, Inga Katilienė (“CAD monkeys. Interjero projektavimo studija“).
Naujienų portalas Lrytas kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) jau 10 kartą rengia interjero architektūros konkursą „Mano erdvė 2024“.
Projektas skirtas visiems besidomintiems naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais. Lietuvių sukurtus interjerus vertina garsūs architektai iš užsienio, o svarbiausia vertinant – architektūros kokybė.
Kviečiame dalyvauti – darbus kelkite ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.