350 kv. m butas Vilniaus senamiestyje: jis skirtas atsipalaiduoti ir gyventi pilnais plaučiais

2024 m. rugsėjo 20 d. 16:20
Lrytas.lt
Šis butas, esantis Vilniaus senamiestyje, išsiskiria unikalia struktūra. 350 kv. m. ploto erdvėje dominuoja įspūdingi laiptai, kurie jungia visą interjerą. Šie laiptai tarsi atkartoja Senamiesčio vingiuotas gatveles ir sukuria įspūdį, jog vis kylate judėdami jaukiais vingiais aukštyn.
Daugiau nuotraukų (10)
Antras aukštas skirtas privačioms erdvėms. Čia suprojektuoti miegamieji, kiekvienas su unikaliu vonios kambariu. Pagrindinis miegamasis buvo sukurtas pagal dviejų atskirų „salų“ koncepciją – miego zona ir poilsio zona. Didelis apvalus veidrodis miegamajame tapo įspudingu akcentu ir išskirtine skulptūrine detale, kuri harmoningai įsilieja į Senamiesčio dvasią.
Vaikų miegamasis yra padalintas į kelias zonas: viena iš jų – bendra žaidimų erdvė, o kita – privatus kampelis, skirtas poilsiui ir namų darbams.
Nedideli mediniai tūriai, išrikiuoti palei giliausią kambario sieną, tapo subtilia interjero detale, puikiai papildančia erdve. Žaidimų erdvė įrengta šviesiausioje dalyje, kur susikaupia daugiausia saulės ir skamba daugiausia juoko. Minkštos užuolaidos mediniuose tūriuose suteikia privatumo, tačiau nesukuria uždarumo jausmo.
Trečiame aukšte, palėpėje, yra bendra šeimos ir draugų erdvė. Čia įrengta virtuvė su valgomojo zona, svetainė ir atskiras namų biuras su dviem darbo vietomis. Palėpė padalinta į tris mažesnes, jaukiasnes erdves, kur kiekviena iš jų turi savo funkciją. Vidurinė dalis, skirianti virtuvę nuo svetainės, yra tamsesnė medinė erdvė, skirta darbui ir jaukiam poilsiui prie židinio, o virtuvė ir svetainė yra šviesios ir tonizuojančios.
Siekėme išlaikyti ramų ir rafinuotą dizainą, kuris nebūtų perkrautas naujomis detalėmis ir išlaikytų Senamiesčio dvasią. Dominuojančioje baltoje paletėje atsiranda subtilios medinės detalės, kurios suteikia erdvėms išskirtinumo ir elegancijos. Rezultatas – ramybės ir tvarkos kupina aplinka, erdvė atsipalaiduoti ir iš tiesų gyventi.
 
Šis interjeras dalyvauja interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2024“, interjero autoriai – Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis („YCL studio“) .
Naujienų portalas Lrytas kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) jau 10 kartą rengia interjero architektūros konkursą „Mano erdvė 2024“. Projektas skirtas visiems besidomintiems naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais. Lietuvių sukurtus interjerus vertina garsūs architektai iš užsienio, o svarbiausia vertinant – architektūros kokybė.
Kviečiame dalyvauti – darbus kelkite ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.